Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning4411.10.20234

366-2023 (07 02 01)

Aftonskola

Sammandrag: -

Ssnfu § 44

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 4.10.2023:

 

Åbo stads förändringsplaner inom nätverket för småbarnspedagogiken

 

Enligt befolkningsprognosen ökar barnantalet i Åbo, särskilt i centrum. De nuvarande daghemmen räcker inte till för att svara mot det kommande servicebehovet. Man har förberett sig för situationen genom att följa med servicenätets utvecklingsbehov och planera påbörjandet av nya byggnadsprojekt.

 

Målet med Åbo stads utredning om nätverket för småbarnspedagogiken har varit att finna lösningar till de utmaningar som gäller det nuvarande servicenätet. I utredningen om nätverket för småbarnspedagogiken granskar man det finsk- och svenskspråkiga servicenätverket för småbarnspedagogiken som en helhet. För den finskspråkiga småbarnspedagogikens del riktar sig utredningen främst mot centrum och dess närområden.

 

För närvarande finns det 45 kommunala finskspråkiga och fyra kommunala svenskspråkiga daghem i Åbo. Verksamheten är fördelad på 83 byggnader. De privata daghemmen är 53. På basis av utredningen om nätverket för småbarnspedagogiken kommer man att öka småbarnspedagogikens utbud i centrum. Man planerar att ge upp några objekt men man har också nya daghem under planering.

 

Tilläggsmaterial 1               Presentation

 

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag          Antecknas för kännedom.

BeslutFörslaget godkändes.

Direktör för servicenätverk Minna Juselius presenterade ärendet under mötet.​