Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning5521.09.20214

10770-2021 (00 01 01)

Representanten för ungdomsfullmäktige

Sammandrag: -

Ssnfu § 55

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 13.9.2021:

Åbo stadsfullmäktige beslöt 23.9.2013 § 178 att grunda en ungdomsfullmäktige i Åbo stad. Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning har beviljat representanten för ungdomsfullmäktige regelbunden närvaro- och yttranderätt på sektionens möten från 16.4.2014 § 13.

Stadsstyrelsen beslöt 18.6.2018 § 259 att ungdomsfullmäktige beviljas närvaro- och yttranderätt i alla nämnder och dess sektioner, med undantag från centralvalnämnden, revisionsnämnden och de regionala nämnderna.

Samtidigt berättigade stadsstyrelsen nämnderna och deras sektioner att besluta om ungdomsfullmäktige representanternas närvaro- och yttranderätt vid behandlingen av sekretessbelagda ärenden, dock så att det tas i beaktande bland annat att ungdomsfullmäktiges representant har behov att tillgå information genom möjligast få begränsningar av närvaro- och yttranderätten.

För tillfället är Filip Schauman representant för ungdomsfullmäktige i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning. Ersättare är Vera Sellgren.

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att bevilja en representant som utsetts av ungdomsfullmäktige närvaro- och yttranderätt vid sektionens sammanträden i behandlingen av ärenden som inte är sekretessbelagda.

 

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkSchauman Filip
förkSellgren Veera
förkNuorisovaltuusto