Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning5421.09.20213

10768-2021 (00 01 01)

Närvaro- och yttranderätt i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Sammandrag: -

Ssnfu § 54

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 13.9.2021:

I 123 § i förvaltningsstadgan bestäms om närvaro- och yttranderätt i stadens olika organ. Utöver ledamöterna har följande personer närvaro- och yttranderätt i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning: den föredragande, organets sekreterare, borgmästaren, viceborgmästaren för servicehelheten för fostran och undervisning, direktören för fostran och undervisning samt kanslichefen.

Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning bestämmer om närvaro- och yttranderätt för övriga personer utöver de som nämnts ovan.

Servicechefen för svenskspråkig småbarnspedagogik bör ha närvaro- och yttranderätt då ärenden som gäller ifrågavarande serviceområde behandlas vid sektionens sammanträde.

Ytterligare ges närvarorätt till direktör för fostran och undervisnings sekreterare, som fungerar som teknisk sekreterare vid mötena vid behov.

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att servicechefen för svenskspråkig småbarnspedagogik har närvaro- och yttranderätt på svenska sektionens vid nämnden för fostran och undervisning sammanträden, då det under sammanträdet behandlas ärenden som gäller ifrågavarande serviceområde.

 

Ytterligare ges närvarorätt till direktör för fostran och undervisnings sekreterare, som fungerar som teknisk sekreterare vid mötena vid behov.

 

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKarlsson Hanna
förkVolosatova Lucy