Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning5407.11.20191

4428-2018 (12 00 01)

Revidering av S:t Olofsskolans läroplan

Sammandrag: -

Ssnfu § 54

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 4.11.2019:

 

Svenska sektionen har enligt instruktionen för bildningssektorn till uppgift att godkänna den lokala och den enhetsvisa läroplanen för de svenskspråkiga skolornas del.

 

I och med att S:t Olofsskolan satsar på en naturvetenskaplig linje från hösten 2018 finns orsak att ändra och komplettera den skolvisa delen av läroplanen. Förändringarna i den lokala läroplanen och i den skolvisa läroplanen, som gäller naturvetenskaper som valbart ämne i åk 7 godkändes av svenska sektionen 19.4.2018 § 24.

 

I den lokala delen av Åbo stads läroplan bör den del som gäller valbara ämnen och hur de beskrivs revideras. I skolans läroplan beskrivs sådan praxis och kutym som inte ändras årligen. Skolvis praxis kan också preciseras i läsårsplanen ifall praxisen förändras årligen. 

 

 

Bilaga 1               Förändring i den lokala läroplanen och i den skolvisa läroplanen, som gäller naturvetenskap som valbart ämne i åk 8.

 

Tilläggsmaterial 1               S:t Olofsskolans skolvisa läroplan

 

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning godkänner de föreslagna ändringarna i den skolvisa läroplanen.

 

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

åtgKarlsson Christer


Bilagor:

Ssnfu § 54
Bilaga 1:Förändring i den lokala läroplanen och i den skolvisa läroplanen, som gäller naturvetenskap som valbart ämne i åk 8