Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning2823.05.20194

5154-2019 (12 00 01)

Godkännande av den lokala planen för svenskspråkig småbarnspedagogik i Åbo stad

Sammandrag: -

Ssnfu § 28

 

Servicechef Hanna Karlsson och direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 15.4.2019:

 

Den svenska småbarnspedagogiken i Åbo stad har utarbetat en ny lokal plan för småbarnspedagogik. Den lokala planen för småbarnspedagogik skall tas i bruk 1.8.2019.

 

Den lokala planen grundar sig på utbildningsstyrelsens Grunderna för planen för småbarnspedagogik 2018. Den nya lagen om småbarnspedagogik från 1.8.2018 har lett till revideringen av den lokala planen från år 2017.

 

Den lokala planen har utarbetats av kommunala och privata enheter tillsammans. Planen innefattar småbarnspedagogikens uppdrag och allmänna mål, verksamhetskulturen, planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten, stöd för barnets utveckling och lärande, utvärdering och utveckling av verksamheten. Utvärderingen grundar sig på Nationella centret för utbildningsutvärderingens kvalitetskriterier.

 

En språkhandledningsplan har påbörjats och arbetet fortsätter under hösten 2019 och kommer till sektionen för godkännande hösten 2019.

 

Bilaga 1                Plan för svenskspråkig småbarnspedagogik i Åbo stad

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning godkänner den lokala planen för svenskspråkig småbarnspedagogik. Planen träder i kraft från och med 1.8.2019.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

åtgBorgström Nina
åtgHagelberg Annette
åtgKojo Karola
förkNylander Rita


Bilagor:

Ssnfu § 28
Bilaga 1:Plan för svenskspråkig småbarnspedagogik i Åbo stad