Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning3029.08.20175

7029-2017 (010)

Justering och framläggande av protokollen inom svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Sammandrag: -

Ssnfu § 30

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 10.8.2017:

Enligt 122 § i förvaltningsstadgan ska protokollet göras upp av en protokollförare. Vid behov avgör ordföranden innehållet i protokollet. Protokollet undertecknas av ordföranden och kontrasigneras av protokollföraren. Protokollet justeras på det sätt som organet beslutar. Protokollet kan också justeras elektroniskt. Om de protokolljusterare som utsetts vid sammanträdet är av annan åsikt än ordföranden, fattar organet beslut om vad som ska tas in i protokollet.

Protokollet ska hållas offentligt framlagt och organet beslutar om tiden och platsen för framläggandet. Datum för framläggandet får inte fastställas så, att det är tidigare än två veckor före stadsstyrelsens och nämnden för fostran och undervisnings nästa angivna sammanträdesdag, så att hinder inte föreligger för stadsstyrelsen och nämnden att behandla ett ärende som ingår i protokollet, om inte något annat följer av ärendets brådskande karaktär.

Svenska sektionens vid nämndens för fostran och undervisning protokoll blir i huvudsak färdigt senast den tredje arbetsdagen efter sammanträdet. Det är ändamålsenligt att ordförande och protokolljusterarna via e-post informeras om att protokollet blivit färdigt. Protokollet kan läsas i tjänsten Päättäjäpalvelu. Protokollet undertecknas den femte arbetsdagen efter att sammanträdet ägt rum.

Att elektroniskt justera protokollet är tills vidare inte möjligt.

Protokollet från svenska sektionens vid nämnden för fostran och undervisnings sammanträde läggs fram för allmänheten genom publicering i det allmänna datanätet på Åbo stads webbplats dagen efter justeringsdagen. Om det inte har fastslagits att stadsstyrelsen eller nämnden för fostran och undervisning ska sammanträda under de två veckor som följer på denna dag, är protokollet offentligt framlagt två veckor före stadsstyrelsens och nämndens nästa kända sammanträdesdag, om inte något annat följer av att ärendet är brådskande.

 

Förslag          Svenska sektionens vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att protokollet från sektionens sammanträde justeras den femte arbetsdagen efter mötet.

Sektionen beslutar därtill att protokollet publiceras i det allmänna datanätet den efter justeringsdagen påföljande arbetsdagen. Om det inte har fastslagits att stadsstyrelsen och nämnden för fostran och undervisning ska sammanträda under de två veckor som följer på denna dag, är protokollet offentligt framlagt två veckor före stadsstyrelsens och nämndens nästa kända sammanträdesdag, om inte något annat följer av att ärendet är brådskande.

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.