Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning2929.08.20174

7029-2017 (010)

Representanten för ungdomsfullmäktiges och hens ersättares närvaro- och yttranderätt vid svenska sektionen vid nämndens för fostran och undervisning sammanträden

Sammandrag: -

Ssnfu § 29

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 10.8.2017:

Stadsstyrelsen godkände 18.12.2012 § 605 Åbo stads verksamhetsmodell för delaktighet och påverkan. Utifrån verksamhetsmodellen grundades en ungdomsfullmäktige i Åbo stad. Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning har beviljat representanten för ungdomsfullmäktige regelbunden närvaro- och yttranderätt på nämndens möten från 16.4.2014 § 13.

Stadsstyrelsen godkände 22.5.2017 § 218 Åbo stads nya verksamhetsmodell för delaktighet och påverkan. Enligt den nya verksamhetsmodellen ska närvaro- och yttranderätten i nämnderna till sin omfattning inte ändras. På de grunder bör svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning bevilja representanten för ungdomsfullmäktige och hens ersättare närvaro- och yttranderätt vid de sammanträden där inte sekretessbelagda ärenden behandlas.

För tillfället är Malin Eriksson representant för ungdomsfullmäktige i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning.

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att bevilja en representant som utsetts av ungdomsfullmäktige närvaro- och yttranderätt vid sektionens sammanträden i behandlingen av ärenden som inte är sekretessbelagda.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

partEriksson Malin