Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning2829.08.20173

7029-2017 (010)

Närvaro- och yttranderätt vid svenska sektionen vid nämndens för fostran och undervisning sammanträden

Sammandrag: -

Ssnfu § 28

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 10.8.2017:

I 118 § i förvaltningsstadgan bestäms om närvaro- och yttranderätt i stadens olika organ. Utöver ledamöterna har följande personer närvaro- och yttranderätt i nämnden för fostran och undervisning: den föredragande, organets sekreterare, stadsstyrelsens ordförande, den representant som stadsstyrelsen förordnat eller hens ersättare, stadsdirektören och biträdande stadsdirektören. Om stadsdirektören eller biträdande stadsdirektören är förhindrade, kan den ersättare som stadsdirektören eller biträdande stadsdirektören utsett i stället utnyttja närvaro- och yttranderätten. Nämnden för fostran och undervisning bestämmer om närvaro- och yttranderätt för övriga personer utöver de som nämnts ovan.

Därtill bör servicechef Hanna Karlsson ha närvaro- och yttranderätt då ärenden som gäller ifrågavarande serviceområde behandlas vid sektionens sammanträde.

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att servicechef Hanna Karlsson har närvaro- och yttranderätt på svenska sektionens vid nämndens för fostran och undervisning sammanträden, då det under sammanträdet behandlas ärenden som gäller ifrågavarande serviceområde.

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

partKarlsson Hanna