Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning6310.11.20163

5931-2015 (510, 653)

Behov av tillfälliga utrymmeslösningar i Sirkkalaområdet för hösten 2017

Tiivistelmä: -

Ssnfu § 63

 

Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning behandlade vid sitt möte 2.6.2015 Sirkkala förskolas behov av utrymmen och beslöt att en utredning görs med beaktande av hur fastighetsanvändningen kan ske så att både Sirkkala förskola, Sirkkala skola och Sirkkalabacken kan få verksamhetsmässigt goda förutsättningar att ge läroplansenlig undervisning.

 

Utredningens nuläge finns sammanfattat i bilagan.

 

Bilaga 1               Sirkkalan koulun esiopetus

 

Ur servicesynvinkel har strävan varit att hitta förskoleutrymmen i nära anslutning till Sirkkala skola. Utrymmeskartläggningen utmynnar i två alternativ: köp av förskoletjänster eller placering av nya barackutrymmen på Sirkkala gård. Eftersom Kärnhuset togs ur bruk mitt i utredningen så har behov av utrymmen också uppstått inte enbart för förskolans del, utan även för Sirkkala skola och Sirkkalabackens skola som i dagsläget har behov av flera grupper och nya utrymmen. Utrymmesbehovet gäller således både Sirkkala förskola, Sirkkala skola och Sirkkalabackens skola.

 

I bilagan lyfts fram att en tvåvånings barack blir betydligt dyrare, men beaktas bör att hyran för det s.k. Kärnhuset som togs ur bruk ändå var betydligt högre än vad en lösning för en tvåvåningsbarack medför. I nuläget finns inga lösningar som svarar mot de utrymmesbehov som finns som enbart skulle kunna lösas med redan befintliga utrymmen inom det svenska serviceområdet.

 

Det är därför befogat att en tvåvåningsbarack placeras vid Sirkkala skola, så att gårdens utrymme för rastaktiviteter ändå kan utnyttjas på bästa sätt. Lösningen är tillfällig, men kunde fungera för några år framåt. Barackutrymmena bör användas så att de avlastar Sirkkala förskola, Sirkkala skola och Sirkkalabacken på bästa sett.

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning föreslår till nämnden för fostran och undervisning att en tvåvåningsbarack placeras på Sirkkala skolas gård för att möta de utrymmesbehov som finns på området. Protokollet för detta ärende justeras omedelbart under mötet.

 

 

BeslutSvenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning föreslår till nämnden för fostran och undervisning att en tvåvåningsbarack tillfälligt (max 5 år) placeras på Sirkkala skolas gård för att möta de utrymmesbehov som finns på området. Svenska sektionen förutsätter att kärnhuset rivs omgående. Protokollet för detta ärende justeras omedelbart under mötet.

Jakelu

tpvKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedErlund Viveka
tpvJalonen Timo
tiedKarlsson Hanna
tiedKurtén Elise
tiedLindfors Johanna


Liitteet:

Ssnfu § 63
Liite 1:Sirkkalan koulun esiopetus