Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning4509.06.20165

6498-2016 (5120)

Den kommunala läroplanen för svenskspråkig gymnasieutbildning och Katedralskolans läroplan

Sammandrag: -

Ssnfu § 45

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 6.6.2016:

 

Grunderna för gymnasiets läroplan för gymnasieutbildning för ungdomar fastställdes 27.10.2015. En läroplan enligt grunderna för gymnasiets läroplan skall tas i bruk 1.8.2016. Den nya läroplanen tas i bruk läsåret 2016-2017 av de studerande som inleder sina gymnasiestudier, varefter ibruktagandet framskrider årskursvis.

 

Utbildningsanordnaren har ansvar att göra upp en lokal läroplan och att utveckla den lokala läroplanen. Utgående från de nationella riktlinjerna har den lokala läroplanen utarbetats med början våren 2015 i gymnasiernas rektorsgrupp för de finskspråkiga gymnasierna. Katedralskolans rektor har i arbetsgruppen representerat den svenskspråkiga gymnasieutbildningen. Den lokala läroplanen har sedan bearbetats tillsammans med Katedralskolans lärarkår. I Katedralskolans läroplan har skrivits tillägg och preciseringar där sådana krävs. I och med att det i Åbo finns enbart ett svenskspråkigt gymnasium förenas den lokala läroplanen och skolans läroplan i ett dokument. Den kommunala delen finns inskriven i gula rutor och den gymnasievisa delen är skriven med blå text.

 

Bilaga 1                Läroplan för Katedralskolan i Åbo

 

Läroplanen skall ses som ett dynamiskt dokument som kontinuerligt kommer att utvecklas.

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning godkänner Katedralskolans läroplan som samtidigt fungerar som kommunal läroplan för den svenskspråkiga gymnasieutbildningen i Åbo.

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes. Därtill konstaterades att språkfel och begreppsfel kan korrigeras i texten.

Sändlista

förkPärnänen Marianne


Bilagor:

Ssnfu § 45
Bilaga 1:Läroplanen för Katedralskolan i Åbo