Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning6204.12.20144

5343-2014 (5110)

Ändringar och kompletteringar i Katedralskolans läroplan och i läroplanens gemensamma del för den svenskspråkiga gymnasieundervisningen i Åbo

Sammandrag: -

Ssnfu § 62

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 1.12.2014:

 

Åbo stads läroplan för gymnasiet utgörs av de nationella grunderna för gymnasiets läroplan, den gemensamma delen av Åbo stads läroplan och gymnasiernas egna läroplaner. I den gemensamma delen av Åbo stads läroplan har gjorts små korrigeringar så att den är i linje med bildningssektorns nuvarande organisation.

 

I läroplanen för Katedralskolan har gjorts uppdateringar gällande studerandevården och i timfördelningen gällande läroämnena finska, engelska, musik och bildkonst för att vara uppdaterade med förändringarna i den kommunala läroplanens gemensamma del. En skolvis kurs i filosofi har tillkommit i Katedralskolans läroplan.

 

Den reviderade versionen av läroplanen för Katedralskolan i Åbo består av:

 

1)den kommunala gemensamma delen, fastställd i svenska sektionen 29.10.2013 §61 inklusive de skolvisa kompletteringarna som nu skall godkännas. Den kommunala delen är reviderad med den nya studerandevårdstexten som godkändes i svenskasektionen 5.6.2014 § 35.

 

2)läroämnesdelen där de huvudsakliga förändringarna är:

 

-ny layout

-ordet elev har ersatts med studerande

-samtliga ämnes- och kursförkortningar är uppdaterade i enlighet med de nationella läroplansgrunderna

-läroplanstexterna för ämnena finska, engelska, musik och bildkonst är uppdaterade i enlighet med de nationella läroplansgrunderna

 

Bilaga 1.

 

Förslag           Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning godkänner ändringarna och kompletteringarna i den kommunala läroplanens gemensamma samt i Katedralskolans läroplan. Förändringarna träder i kraft omedelbart och ersätter tidigare version.

 

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.


Bilagor:

Ssnfu § 62
Bilaga 1:Läroplanens gemensamma del samt den skolvisa delen för Katedralskolan i Åbo