Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning3405.06.20147

5343-2014 (5110)

Ändring av grunderna för läroplanen för grundläggande utbildning kap. 5.4 Elevvård och främjande av trygghet och säkerhet

Sammandrag: -

Ssnfu § 34

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 30.5.2014:

Svenska sektionen godkände vid sitt möte 15.5.2014 § 26 (5343-2014) de kommunala grunderna gällande ändringar i kap. 5.4 Elevvård och främjande av trygghet och säkerhet.

 

De svenskspråkiga skolorna har gjort skolvisa preciseringar enligt anvisningarna i den kommunala läroplanen. Utkasten finns i tilläggsmaterialet. Sirkkala och Sirkkalabackens skolas preciseringar finns i samma dokument.

I Sirkkala och Cygnaeus skola har elevkåren hörts gällande de skolvisa preciseringarna och föräldrarna har kunnat kommentera ordningsreglerna via Wilma. I S:t Olofsskolan har ändringarna i läroplanen behandlats på lärarmöte och föräldramöte. Eleverna har varit delaktiga i uppgörandet av ordningsreglerna. I S:t Olofsskolan har föräldrarna klassvis fått diskutera de förslag som eleverna och lärarna gjort. Föräldrarna hade inget att tillägga utan ansåg att ordningsreglerna kan fylla lagens krav på trygg studiemiljö samt korrekt beteende.

Tilläggsmaterial:

Skolvisa preciseringar i läroplanen för Sirkkala och Sirkkalabackens skola

Skolvisa preciseringar i läroplanen för Cygnaeus skola

Skolvisa preciseringar i läroplanen för S:t Olofsskolan

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att godkänna preciseringarna i den skolvisa läroplanen för Sirkkala skola, Sirkkalabackens skola, Cygnaeus skola och S:t Olofsskolan

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkKarlsson Christer
förkKurtén Elise
förkLindfors Johanna
förkWulff Nicke