Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning3205.06.20146

5343-2014 (5110)

Ändring av den kommunspecifika delen av läroplanen för förskoleundervisningen med anledning av ändringen av kapitel 5.3 "Elevvård i förskolan och främjandet av trygghet och säkerhet"

Sammandrag: -

Ssnfu § 32

Inom svenskspråkig småbarnsfostran har den kommunspecifika delen llande kapitel 5.3 utarbetats i samarbete med finskspråkig småbarnsfostran enligt de ändringar som den nya lagen om elev- och studerandevård förutsätter. Planen har utarbetats i samarbete med representanter för småbarnsfostran, förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen.

 

För de olika förskoleundervisningsenheterna ska elevvårdsgrupper tillsättas och deras primära uppgift är att främja respektive enhets välfärd, trygghet och säkerhet samt genomföra och utveckla den övriga elevvården som är gemensam för alla. I en akut situation tillsätts en expertgrupp för elevvård för att utreda ett enskilt barns behov av stöd och elevvårdstjänster.

 

 

Bakgrundsmaterial 1          Åbo stads svenskspråkiga förskoleundervisning, den kommunspecifika delen samt enhetsvisa preciseringar

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag         Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att godkänna ändringarna i kapitlen 5.3 i den kommunspecifika delen av Åbo stads läroplan för förskoleundervisningen med enhetsvisa preciseringar.

Ändringarna tas i bruk 1.8.2014.

 

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkErlund Viveka
förkKarlsson Hanna
förkRosenberg Nina
förkSihvo-Viemerö Sinikka