Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning7803.12.20138

3090-2013 (041, 002, 07)

Det operativa serviceavtalet för svenskspråkig fostran och undervisning

Sammandrag: -

Ssnfu § 78

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Det operativa avtalet för svenskspråkig fostran och undervisning består av de centrala målsättningarna i de finskspråkiga avtalen för respektive resultatområde och av egna målsättningar som lyfts fram inom området för svenskspråkig fostran och undervisning. Eftersom det svenskspråkiga resultatområdet innefattar småbarnsfostran, grundläggande utbildning, gymnasieutbildning och fria bildningen är det befogat att prioritera och lyfta in enbart några målsättningar från varje delområde för att följas upp i det operativa avtalet. Till svenska sektionen hör också intressebevakningen av den svenskspråkiga utbildningen handel och administration vid Åbo Yrkesinstitut. Därutöver är det befogat att hitta gemensamma målsättningar och utvecklingsområden som gäller hela det svenskspråkiga resultatområdet och som synliggörs i det operativa avtalet.

 

Beredningen av avtalen är ännu på hälft innan avtalen behandlas i nämnden 11.12.2013. De centrala målsättningarna för det svenska området finns markerat med rött inne i de finskspråkiga avtalen.

Avtalen biläggs som tilläggsmaterial.

 

 

Förslag          Sektionen för svenskspråkig fostran och undervisning diskuterar utkastet till operativt avtal för svenskspråkig fostran och undervisning och antecknar ärendet för kännedom

 

BeslutSvenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning anteckande ärendet för kännedom. Därtill beslöt sektionen att delge Nämnden för fostran och undervisning sin önskan om att följande punkter skall tillsättas i det svenskspråkiga operativa avtalet gällande gymnasieutbildningen:

2.1.1 Möjlighet till en psykologtjänst genom samarbete.

2.2.1 Utveckling av utbildningsprogram för idrottare. Anpassning av läsordningen så att den passar för deltagare i idrottsakademin.

Sändlista

förkHelva Mika
förkJalonen Timo
förkKulmala Vesa