Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning2121.03.201310

2244-2013 (000)

Justering och framläggande av protokollen inom svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Sammandrag: -

Ssnfu § 21

Sektordirektör Timo Jalonen 18.2.2013:

 

Enligt 15 § i förvaltningsstadgan ska protokollet uppgöras av en protokollförare. Vid behov avgör ordföranden innehållet i protokollet. Ett protokoll undertecknas av ordföranden och kontrasigneras av protokollföraren. Ett protokoll justeras på det sätt som organet beslutar. Ett protokoll kan också justeras elektroniskt. Om de protokolljusterare som utsetts vid sammanträdet är av annan åsikt än ordföranden, fattar organet beslut om vad som ska tas in i protokollet. Ett protokoll ska hållas offentligt framlagt och organet beslutar om tiden och platsen för framläggandet. Datum för framläggandet får inte fastställas så, att det är tidigare än två veckor före stadsstyrelsens nästa angivna sammanträdesdag, så att hinder inte föreligger för stadsstyrelsen att behandla ett ärende som ingår i protokollet, om inte annat följer av ärendets brådskande karaktär.

 

Svenska sektionens vid nämnden för fostran och undervisning protokoll färdigställs senast den andra arbetsdagen efter sammanträdet. Det är ändamålsenligt att justera protokollet , att ett e-postmeddelande skickas till ordföranden och protokolljusterarna om att protokollet är färdigställt. Till meddelat fogas en länk till det ojusterade protokollet på stadens webbsidor. Protokollet undertecknas den femte arbetsdagen efter sammanträdet.

 

Tillsvidare finns det inte möjligheter att justera protokollet elektroniskt.

 

Svenska sektionens vid nämnden för fostran och undervisning protokoll är offentligt framlagda vardagen efter justeringsdagen på ämbetsverket för fostran och undervisning. Om det inte har fastslagits att stadsstyrelsen ska sammanträda under de två veckor som följer på denna dag, är protokollet offentligt framlagt två veckor före stadsstyrelsens nästa kända sammanträdesdag, om inte något annat följer av att ärendet är brådskande.

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman

 

Förslag        Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att sektionens protokoll justeras den femte arbetsdagen efter sammanträdet.

 

             Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar dessutom att protokollen är offentligt framlagda vardagen efter justeringsdagen på ämbetsverket för fostran och undervisning, Hantverkaregatan 10, kl. 8.15 – 14.30. Om det inte har fastslagits att stadsstyrelsen ska sammanträda under de två veckor som följer på denna dag, är protokollet offentligt framlagt två veckor före stadsstyrelsens nästa kända sammanträdesdag, om inte något annat följer av att ärendet är brådskande.

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.