Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning1014.02.201310

1698-2013 (519)

Namntävling för projektet Kombiskolan

Sammandrag: -

Ssnfu § 10

Kombiskolan är arbetsnamn för det nybygge som inrymmer daghem, förskola och åk 1-2 inom grundläggande utbildning. Kombiskolan kommer att byggas i stadsdelen Lill-Heikkilä vid Djupviksvägen. Nybygget kommer att färdigställas på samma område som Vähä-Heikkilän koulu. Kombiskolan är planerad att vara färdig hösten 2014.

 

Eftersom ”Kombiskolan” endast är ett arbetsnamn för projektet behöver skolan få ett namn. Det är befogat att ordna en namntävling för att få så många goda namnförslag som möjligt och för att ge både kommuninvånare och åbobaserade föreningar möjlighet att ge namnförslag till den nya svenskspråkiga skolan.

 

Namntävlingen kan ordnas så att den utlyses i lokal media och på stadens webbplats. En namnjury bestående av sektionens medlem/medlemmar, direktören för svenskspråkig fostran och undervisning, servicechefen för svenskspråkig småbarnsfostran, en representant för skolnivån och en representant för småbarnsfostran utses. Till ordförande för namnjuryn kallas Christer Hummelstedt som är medlem i Åbo stads namnkommitté.

 

Namnjuryn utser högst 5 förslag som går vidare i tävlingen. Elevkårerna i både i Sirkkala och Cygnaeus skola samt föräldraföreningen via HoS i Åbo rf. hörs gällande de förslag som gått vidare i tävlingen.

 

Tidtabellen för namntävlingen är våren 2013. För de praktiska arrangemangen svarar direktören för svenskspråkig fostran och undervisning.

Ett pris utdelas till det vinnande förslaget.

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman

 

Förslag:           Svenska sektionen beslutar att en namntävling ordnas och utser sektionens medlemmar till namnjuryn.

BeslutBeslutsförslaget godkändes, Sixten Westerby och Pia-Maria Gardberg utsågs som sektionens representanter i namnjuryn.