Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning414.02.20134

1690-2013 (011)

Mötesdeltagande vid svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Sammandrag: -

Ssnfu § 4

Utöver vad som beslutats om närvaro-och yttranderätt i förvaltningsstadgan bör sektionen besluta om vem som har närvaro- och yttranderätt på sektionens möten.

 

Enligt förvaltningsstadgans 11 § har förutom ledamöterna i organet följande personer yttrande- och närvarorätt:

--

”Övriga organ: föredragandena, organets sekreterare, stadsstyrelsens ordförande, den representant som stadsstyrelsen förordnat eller hans eller hennes ersättare, stadsdirektören och biträdande stadsdirektören. Om stadsdirektören eller biträdande stadsdirektören är förhindrade, kan den ersättare som stadsdirektören och biträdande stadsdirektören utsett i stället utnyttja närvaro-och yttranderätten. Ordföranden för en nämnd har yttrande- och närvarorätt vid de sektioner som lyder under nämnden.

 

I instruktionerna för de olika organen ingår bestämmelser om andra än ovan nämnda personers närvaro- och yttranderätt, i annat fall fattar organet beslut om närvaro- och yttranderätten.”

 

Föredragande på sektionens möten är direktören för svenskspråkig fostran och undervisning. Därutöver är det befogat att ge yttrande- och närvarorätt i speciellt överenskomna ärenden åt sektordirektören, servicedirektörerna, cheferna för förvaltningsenheterna inom bildningssektorn samt åt servicechefen för svenskspråkig småbarnsfostran Hanna Karlsson.

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman

 

Förslag          Svenska sektionen beslutar att sektordirektören, servicedirektörerna, cheferna för förvaltningsenheterna inom bildningssektorn samt servicechefen för svenskspråkig småbarnsfostran har närvaro- och yttranderätt på svenska sektionens möten i speciellt överenskomna frågor utan att särskilt beslut görs.

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.