AVTAL OM ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISING

 

 

Nämnden för fostran och undervisning i Åbo stad, i egenskap av köpare och _____________________________________, som härefter kallas säljare, har ingått följande överenskommelse om ordnande av förskoleundervisning enligt lagen om grundläggande utbildning:

 

 

1. SERVICE SOM SKA INKÖPAS

Nämnden för fostran och undervisning köper av säljaren förskoleundervisning enligt lagen om grundläggande utbildning för de barn som tjänsteinnehavarna vid Åbo stads ämbetsverk för fostran och undervisning antagit till förskoleundervisning och som är antecknade i bifogande bilaga. Förskoleundervisningen ges vid ett daghem som upprätthålls av säljaren, adress:____________________________________________________________________.

Köparen har tillgång till _________förskoleundervisningsplatser. Säljaren är också skyldig att ordna kompletterande dagvård vid samma daghem antingen med servicecheckar eller stöd för privat vård.

 

 

2. INNEHÅLL OCH KVALITET

Servicen ska motsvara den nivå som förutsätts av motsvarande kommunal verksamhet. Säljaren ska ha alla myndighetstillstånd som krävs för verksamhet och tillstånden ska vara i kraft. Säljaren ska via fortbildning och annan utbildning sörja för att personalen upprätthåller och utvecklar sin yrkeskunskap. Säljaren ansvarar för alla skador som verksamheten orsakar servicemottagarna och utomstående, och för detta ska säljaren ha en i kraft varande ansvarsförsäkring samt ett tillräckligt försäkringsskydd för eventuella övriga skador.

 

 

3. PRISET PÅ SERVICEN

Köparen betalar 461 euro/mån. för varje barn som antagits till förskoleundervisning, för augusti 2013 är summan 230 euro/mån. Om förskoleundervisningen för ett barn börjar eller slutar i mitten av en kalendermånad vid det daghem som är angivet i avtalet, betalas ersättning för de kalenderdagar som varit vårddagar. Köparen betalar ersättning för de barn som antagits till förskoleundervisning endast under verksamhetsåret för förskoleundervisning.

 

 

4. SEKRETESS

Säljaren förbinder sig att vid serviceproduktionen följa bestämmelserna om sekretess och tystnadsplikt. På de handlingar som uppkommer i verksamheten och uppbevarandet och överlåtelsen av dem tillämpas lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet, personuppgiftslagen och övriga bestämmelser om behandlingen av personuppgifter samt de anvisningar som Åbo stads sektor för fostran och undervisning har gett. Köparen förbinder sig att hemlighålla säljarens affärs- och yrkeshemligheter.

 

 

5. ÖVERVAKNING OCH RAPPORTERING

Säljaren ska via Effica-systemet regelbundet ge köparen utredningar av den service som producerats och varje år inlämna verksamhetsberättelsen och bokslutsuppgifterna samt delge övriga uppgifter som köparen behöver. Köparen och säljaren förhandlar på förhand om förändringar i verksamheten.

 

 

6. FAKTURERING

Säljaren fakturerar köparen en gång per månad senast den 10 dagen i nästa månad. Köparen betalar fakturan inom 30 dagar efter mottagandet. Vid försenad prestation betalar köparen dröjsmålsränta enligt räntelagen.

 

 

7. ÖVRIGA AVTALSVILLKOR

Avtalet om köpta tjänster är villkorligt till dess att serviceproducenten enligt lagen 504/2002 (lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn) uppvisat registerutdrag för den ansvariga personalen. Detta avtal begränsar inte säljarens möjligheter att sälja service till andra som är i behov av service.

 

 

8. AVGÖRANDE AV MENINGSSKILJAKTIGHETER

Om parterna inte kan lösa sina meningsskiljaktigheter gällande avtalet genom förhandlingar, avgörs ärendet av Åbo tingsrätt.

 

 

9. AVTALETS GILTIGHETSTID

Detta avtal är i kraft 14.8.2012–31.5.2013. Parterna har rätt att häva avtalet, om den ena parten i väsentlig grad bryter mot sina avtalsenliga förpliktelser och inte inom skälig tid åtgärdar försummelserna trots skriftlig anmärkning. Ingendera parten får överföra avtalet på en tredje part utan den andra partens samtycke.

 

 

Detta avtal är uppgjord i två likalydande exemplar, ett för vardera parten.

 

Åbo den ___.___. 2012

 

Nämnden för fostran och undervisning i Åbo stad

genom

 

__________________________________    ____________________________________

Vesa Kulmala        Liliane Kjellman Servicedirektör Direktör för den svenskspråkiga servicen

                     

 

Åbo den ___.___. 2012

 

 

 

________________________________

x