Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning514.02.20125

1673-2012 (510)

Anmälningar till förskoleundervisningen läsåret 2012-2013

Sammandrag: -

Ssnfu § 5

Enligt verksamhetsstadgan för undervisningsväsendet har den svenska förskoleverksamheten ett enda elevantagningsområde. Verksamhetsplatserna fastställs årligen av undervisningsnämndens svenska sektion.

 

Trots att det endast finns ett elevupptagningsområde är det ändamålsenligt att så långt möjligt beakta den kommande skolgången och de elevupptagningsområden som finns inom den grundläggande utbildningen. Sålunda är grupperna i Sirkkala förskola huvudsakligen avsedda för kommande elever i Sirkkala skola och i Cygnaeus förskola för kommande elever i Cygnaeus skola.

 

Anmälningstiden till den svenska förskoleundervisningen gick ut 31.1.2012. Vid ansökningstiden slut hade sammanlagt 105 elever anmälts. Av dessa är 90 i förskolans undervisningsgrupper. Därtill görs avtal om köptjänst med Daghemmet Kastanjen, Folkhälsan (8) och Daghemmet Villa Solaris (7).

 

När barnet är i dagvård i samma daghem där barnet får förskoleundervisning i form av köptjänst ordnas den kompletterande dagvården antingen med servicesedel eller med privatdagvårdstöd och dess kommuntillägg. (Nämnden för fostran och undervisning 11.5. 2011 § 84)

 

 

Utgående från elevområden och önskemål om placering bildas följande undervisningsgrupper:

 

Sirkkala förskola

1 grupp (max 14 barn)

Sirkkalagården (baracken)   

2 grupp (max 28 barn)

Cygnaeus förskola

3 grupper (max 48 barn)

   

 

Förskoleenhetens administrativa adress är Sirkkalagatan 22.

 

Direktör för den svenskspråkiga servicen Liliane Kjellman:

 

FörslagSvenska sektion vid nämnden för fostran och undervisning beslutar om bildandet av undervisningsgrupper inom den svenska förskoleundervisningen i enlighet med föredragningen ovan.

 

 

 

PäätösBeslutsförslaget godkändes med den ändringen att förskoleenhetens administrativa adress, Sirkkalagatan 22, togs bort.