Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning3903.11.20115

11644-2011 (5129)

Skolornas elevtransporter

Tiivistelmä: -

Ssnfu § 39

Skolornas elevtransporter

Nämnden för fostran och undervisning godkände vid sitt möte 19.10.2011 kriterier för skolornas elevtransporter. De viktigaste förändringarna som gäller elever i de svenskspråkiga skolorna kan sammanfattas enligt följande:

 

1. För de elever som kommer från grannkommunerna krävs också utlåtande från den kommunala hälsovården, på så sätt kan man anta att den person som ger utlåtandet känner till barnets verkliga förutsättningar och är bekant med barnet från tidigare. Eftersom elevtransporterna inte faktureras per resa, utan enligt ett beräknat medeltal, blir de långväga elevernas elevtransporter dyrare än de övrigas. Tidigare kunde grannkommunernas elevtransporter faktureras enligt verkliga kostnader, så att de inte förorsakade extra kostnader för Åbo stad, och direktiven för elevtransporter gjordes av ifrågavarande betalande kommun. Detta faktum borde på nytt övervägas i avtalen mellan kommunerna.

 

2. Läkaren/psykologen utvärderar enbart elevens hälsotillstånd/utvecklingsnivå i förhållande till att självständigt röra sig gående eller med buss. Resans längd och hur farlig den är utvärderas av andra sakkunniga.

 

 

                     

Direktör för den svenskspråkiga servicen Liliane Kjellman:

 

 

 

Förslag         Antecknas för kännedom.

 

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes.