Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointi, lastensuojelu 
Lastensuojelun johtaja2022.07.2022 

6701-2022 (01 01 01)

Sosiaaliohjaajan viran vaknro 391567 täyttäminen Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden eteläisen lastensuojelun avohuollossa

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, johtava sosiaalityöntekijä Virpi Poskiparta 14.7.2022:

Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden eteläisen lastensuojelun avohuollossa on ollut julkisessa haussa avoinna 1.6.2022 perustettu sosiaaliohjaajan virka vaknro 391567 ajalla 31.5. - 14.6.2022.  Viran peruspalkka on 2.430,65 €/kk. Tehtävän kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetuin lain (817/15) mukaan, tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Työpaikkahakemuksessa korostettiin sosiaaliohjauksen asiakasprosessin hallinnan lisäksi palvelujärjestelmän ja etuusasioiden tuntemusta, erinomaisia vuorovaikutustaitoja, monialaisissa verkostoissa toimimisen taitoja sekä asiakaslähtöistä, aktiivista ja itsenäistä työotetta.    

Haku toteutettiin anonyymina rekrytointina. Virkaa haki neljä (4) hakijaa, joista kaikki täyttivät sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/15) mukaisen kelpoisuuden. Yksi hakija perui hakemuksensa hakuaikana. Anonyymien hakemusten perusteella valittiin haastatteluun kaksi hakijaa. Sosiaaliohjaaja Essi Rakkolainen ja johtava sosiaalityöntekijä Virpi Poskiparta haastattelivat Theresa Björkqvistin 16.6.2022 ja Liisa Halkilahden 21.6.2022.

Oheismateriaali 1Hakijoiden tiedot (suppea jakelu)

Liisa Halkilahti on valmistunut sosionomiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Halkilahti on työskennellyt yli neljä vuotta Kelan ratkaisuasiantuntijana ja hänellä on myös työkokemusta lastentarhanopettajan ja opintosihteerin tehtävistä. Haastattelun perusteella Halkilahti soveltuu erinomaisesti avoinna olevaan tehtävään. Halkilahden vahvuuksia ovat asiakkaan kunnioittava kohtaaminen, kehittämismyönteisyys, rauhallisuus ja joustavuus. Halkilahdella on hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky toimia sekä tiimityössä että itsenäisesti. Halkilahti tuntee hyvin Kelan etuus- ja palvelujärjestelmän.  

EhdotusHaastattelun perusteella tehdyn arvion mukaan esitän, että Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden eteläisen lastensuojelun avohuollon sosiaaliohjaajan virkaan vaknro 391567 valitaan sosionomi Liisa Halkilahti.

Lastensuojelun johtaja Eira Virolainen:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden eteläisen lastensuojelun avohuollon sosiaaliohjaajan virkaan vaknro 391567 ensimmäisenä sijoituspaikkana eteläisen lastensuojelun avohulto py 255643 valitaan sosionomi Liisa Halkilahti ehdolla, että hän esittää pätevyyden osoittavan todistuksen sekä hyväksyttävän työterveyshoitajan todistuksen terveydentilastaan kahden kuukauden kuluessa valinnasta tiedon saatuaan. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote. Tehtävään valitulla on kuuden kuukauden koeaika.

Eira Virolainen

lastensuojelun johtaja

Liite 1Oikaisuvaatimusohje

Jakelu

aoMuut hakijat
aoHalkilahti Liisa
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tpvPoskiparta Virpi


Liitteet:

Hypalasu § 20
Oheismateriaali 1:Hakijoiden tiedot (suppea jakelu)