Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointi, yhteiset palvelut, järjestämisen yksikkö, johdon tuki 
Tuotantojohtaja10112.07.2022 

6618-2022 (02 08 00)

Telemetrialaitteiston hankinta

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, ylihoitaja Anne Ryhänen ja konsernihallinnon hankintapalvelut, hankintasihteeri Jaakko Lehtonen 5.7.2022:

Hankinnan tausta

Telemetrialaitteistolla valvotaan sydänpotilaiden tilaa koko kaupungin sairaalan alueella. Nykyinen laitteisto on vanhentunut ja varaosia ei ole enää saatavilla.

Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuus on pyytänyt tarjouksen Telemetrialaitteiston sekä verkon päivitys -hankinnasta sairaalapalveluiden sydänosaston käyttöön.

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

Tarjouspyyntö lähetettiin 20.6.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta Philips Oy:lle.

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Suorahankinta on teknisen syyn takia ainoa mahdollinen hankintatapa: (Telemetria)Järjestelmä on kaikilta osin kytketty varavoimassa olevaan IT-sähköjärjestelmään. IT-sähköjärjestelmä on laajennettu kerroksiin 2, 4, 6 rakennuksessa 1 ja K-kerrokseen rakennuksessa 3, nimenomaan tätä järjestelmää varten. Lisäksi kaikkien laitteiden sähkönsyöttö on varmistettu UPS-laitteilla. Näitä UPS-laitteita ei uusita nyt, vaan toivotaan/luotetaan että ne toimivat kun niiden akut uusitaan ja kunto tarkastetaan. Järjestelmä sisältää yhdeksän (9) sähköisesti lääkinnällisen laitteen turvallisuustasoa vastaavaa UPS-laitetta.

Jos koko sydänvalvonta- ja telemetriaseurantajärjestelmä kilpailutettaisiin, pitäisi kilpailuttaa ja uusia koko järjestelmä kaapelointeineen.

Sekä tarjoaja, että annettu tarjous täyttävät tarjouspyynnössä niille asetetut vaatimukset. Tarjouksia saatiin yksi kappale. Tarjouksen antoi Philips Oy. Hankinnan arvo on 34 167,41 €.

Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 52060.

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen (sosterla 15.9.2021 § 322) mukaan tuotantojohtajan hankintavaltuudeksi on määrätty 150 000 euroa.

Tuotantojohtaja Laura Saurama 12.7.2022:

PäätösPäätin edellä esitetyin perustein, että telemetrialaitteiston sekä verkon päivitys -hankinnan toimittajaksi valitaan Philips Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

Laura Saurama

tuotantojohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoPhilips Oy
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tiedAntonios Tiina
tiedHiltunen Pasi
tiedLangen Ville
tpvLehtonen Jaakko
tiedLeppänen Saara
tiedRyhänen Anne
tiedSarvanto-Hohtari Susanna