Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointi, yhteiset palvelut, järjestämisen yksikkö, johdon tuki 
Tuotantojohtaja1731.01.2022 

4502-2012 (065)

Aurora teleQ-palvelun muuttaminen SaaS-palveluksi

IT-palvelut, IT-hankepäällikkö Carita Forstén ja IT-pääsuunnittelija Piia Suhonen 10.1.2022:

Aurora teleQ-palvelu on tällä hetkellä asennettuna Turun omilla palvelimilla Turun omassa konesalissa. Palvelimet ovat Kuntien Tiera Oy:n ylläpidossa ja toimittaja Aurora Innovation Oy ylläpitää palvelimille asennettua Aurora teleQ-sovellusta erikseen vain Turun käyttöön.

Aurora Innovation Oy myy Aurora teleQ-palvelua myös SaaS-palveluna (Software as a Service), jolloin Aurora Innovation Oy ylläpitää Aurora teleQ-sovellusta omilla palvelimillaan ja tarjoaa sieltä palvelua useille asiakkailleen. SaaS-palvelumallissa Aurora Innovation Oy vastaa palvelinalustan ajantasaisista versioista ja tietoturvasta.

Turun kaupungilla on käynnissä teleoperaattorin vaihtoprojekti, jossa myös Aurora teleQ-palvelu on siirrettävä uudelle teleoperaattorille. Nykymallissa Aurora Innovation Oy:n ja Kuntien Tiera Oy:n täytyy teleoperaattorin siirtoa varten rakentaa uusi testiympäristö. Siirron jälkeen teleoperaattoreihin liittyvä ylläpito jakaantuu kahdelle eri operaattorille (TLA- ja mobiilinumerointi DNA:lla, SIP trunk Telialla).

Aurora Innovation Oy on tehnyt tarjouksen Turun Aurora teleQ-palvelun siirtämisestä SaaS-palveluksi teleoperaattorivaihdon yhteydessä. Aurora Innovation Oy:n SaaS-palvelun alustapalvelimet sijaitsevat DNA:lla, siksi teleoperaattorin siirtoprojekti sekä tekninen ratkaisu olisivat yksinkertaisempia siirryttäessä SaaS-palveluun.

Liite 1Tarjous (Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.)

Saadun tarjouksen perusteella Aurora Innovation Oy:n projektikustannus siirtymisestä SaaS-palveluun on 0 euroa ja Aurora Innovation Oy antaa Turulle 10 % alennuksen nykyisestä kuukausilaskutuksesta, kun projekti on saatu päätökseen. Lisäksi uusien jonojen tilaamisen hinta puolittuu jatkossa. 

Hankinta tehdään voimassa olevan sopimuksen puitteissa hankintalain 136 §:n 2 momentin 5 kohdan perusteella, eli kyseessä on vähäarvoinen sopimusmuutos: muutoksen arvon on vähemmän kuin 10 % alkuperäisen sopimuksen arvosta, muutoksen arvo alittaa EU-kynnysarvot, muutos ei vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen ja sopimusmuutos tehdään alkuperäisen sopimuskumppanin kanssa.

Nykyinen Aurora teleQ-vuosikustannus on 81 600 euroa, joka SaaS-palveluun siirtymisen jälkeen olisi 73 440 euroa.

Esitämme, että Aurora Innovation Oy:n sopimus teleQ -palvelusta muutetaan SaaS-palvelusopimukseksi vuosittaisen muutoksen ollessa yhteensä noin -8 160 euroa (alv 0%).

Kustannukset kohdistetaan samoille kustannuspaikoille kuin nykyinen laskutus on kohdistettu.

Aurora teleQ-palvelun omistajan sijainen Järjestämistoiminto, Hyvinvointipalvelut, palvelualuejohtaja Jane Marttila sekä IT-palveluiden ratkaisupäällikkö Minna Salakoski puoltavat esitettyä muutosta.

Tuotantojohtaja Laura Saurama 31.1.2022:

PäätösPäätin, että edellä esitetyn perusteella Aurora Innovation Oy:n sopimus teleQ -palvelusta muutetaan SaaS-palvelusopimukseksi vuosittaisen muutoksen ollessa yhteensä -8 160 euroa (alv 0%).

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaa. Hankintayksiköllä on oikeus purkaa sopimus, mikäli hankintapäätös muuttuu tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Laura Saurama

tuotantojohtaja

Liite Oikaisuvaatimusohje

Jakelu

aoAurora Innovation Oy
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tiedAndersson Thorbjörn
tiedDunderfelt Irene
tpvForstén Carita
tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedIlanti Hanna
tiedJohansson Sari
tiedLehto Heikki
tiedMarttila Jane
tiedPiispanen Jaana
tiedRajanaro Kari
tiedSalakoski Minna
tiedSavila Rami
tiedSuhonen Piia


Liitteet:

Hypajyjt § 17
Liite 1:Tarjous (Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.)