Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointi 
Sosiaali- ja terveysjohtaja207.01.2022 

141-2022 (02 08 00)

Järjestyksenvalvojien hankinta

Tuotantojohtaja Laura Saurama, ylihoitaja Jaana Piispanen:

Asiakas- ja henkilöstöturvallisuuden parantamiseksi hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa on todettu tarve järjestyksenvalvojien käytöstä tiloissa, joissa toteutetaan koronarokottamista.

Poliisille on toimitettu hakemus järjestyksenvalvojan käytöstä tiloissa, joissa järjestetään koronarokotuksia. Järjestyksenvalvojien käyttöä haettiin ajalle 1.1.-31.5.2022. Poliisiviranomainen on käsitellyt ja hyväksynyt hakemuksen 28.12.2021 seuraavalla klausuulilla:

Järjestyksenvalvontatehtäviin liittyviä toimeksiantoja saa vastaanottaa ja suorittaa ainoastaan yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain 3 § 1 momentissa tarkoitettu liike (jos turvallisuusalan elinkeinolupa ei ole rajoitettu ainoastaan rikosten paljastamistehtävien suorittamiseen). Järjestyksenvalvontatehtäviä saa suorittaa ainoastaan liikkeen palveluksessa oleva järjestyksenvalvoja, jonka hyväksyminen järjestyksenvalvojaksi ja vartijaksi on voimassa. Luvan myöntänyt poliisilaitos voi tarvittaessa peruuttaa luvan järjestyksenvalvojien asettamiseen sekä muuttaa luvan ehtoja tai voimassaoloaikaa sellaisten muutosten vuoksi, joilla on olennainen vaikutus toimialueen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiselle.

Turun kaupungilla on kilpailutettu puitesopimus vartiointipalvelusta, mutta se ei kata järjestyksenvalvojia ko tarpeeseen. Siten tuotantojohtaja lähetti tarjouspyynnöt kolmelle palveluntuottajalle 31.12.2021.

Tarjouspyynnössä määritettiin järjestyksenvalvojan tehtävänkuva ja työaika Satakunnantien rokotuspisteellä. Lisäksi määritettiin, että tarve olisi kahdelle järjestyksenvalvojalle, mutta toiminta voidaan aloittaa yhdellä järjestyksenvalvojalla ja arvioida todellinen tarve, kun toiminta on alkanut. Lisäksi tarjouspyynnössä todettiin, että erilaisissa pop up-rokotustapahtumissakin on järjestyksenvalvojan tarvetta.

Tarjouksen jätti vain yksi palveluntuottaja X-Sec Oy. Tällä perusteella esitämme, että järjestyksenvalvonta hankitaan ajalle 6.1.-31.5.2022 X-Sec Oy:ltä. Hankinnan arvo sopimuskaudella on maksimissaan 50 000€. Kustannukset kohdennetaan Keskustan terveysaseman kustannuspaikalle 51130 käyttäen tilausnumeroa 1000017.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 5.1.2022:

PäätösPäätin, että järjestyksenvalvonta koronarokottamisen turvaamiseksi ajalle 6.1.-31.5.2022 hankitaan X-Sec Oy:ltä edellä olevan esityksen mukaan.

 

Riitta Liuksa

sosiaali- ja terveysjohtaja

Liite Oikaisuvaatimusohje

Jakelu

aoX-SEC Oy
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tiedMarttila Jane
tiedPeltoniemi Jutta
tpvPiispanen Jaana
tiedSaurama Laura
tiedTähkämaa Pekka