Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta46008.12.20218

13852-2021 (02 08 00)

Tehostetun asumispalvelun sopimusten hinnan vahvistaminen dynaamisen hankintajärjestelmän tuottajarekisterin ulkopuolelle jättäytyneiden palveluntuottajien osalta

Tiivistelmä: -

Sosterla § 460

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen 2.12.2021:

Turun kaupunki on yhdessä 16 muun kunnan kanssa valmistellut dynaamisen hankintajärjestelmän mukaisen hankinnan ikääntyneiden tehostetusta asumispalvelusta ja muistisairaiden vaativasta asumispalvelusta siten, että uuden hankinnan mukaiset sopimukset ovat olleet voimassa 1.9. alkaen.

Palveluntuottajarekisteriin ilmoittautui silloisista palveluntuottajista valtaosa. Tuottajarekisterin ulkopuolelle palveluntuottajista kokonaan jättäytyi ainoastaan Attendo Oy ja Mainiokodit Oy.

Turun kaupungilla on kuitenkin voimassa olevia asiakassuhteita Attendo Oy:n eri yksiköissä on tällä hetkellä 158 kpl ja Mainiokoti Oy:n yksiköissä 68 aiemman puitesopimuskauden ajalta. Syksyn aikana on käyty useita neuvotteluja molempien palvelujentuottajien kanssa, eikä yksimielisyyttä palvelun hinnoittelusta näiden asiakkaiden osalta ole saavutettu.

Koska kaupunki haluaa varmistaa olemassa olevien asiakkaiden palvelun jatkuvuuden, on yksiköihin jo sijoitettujen asiakkaiden osalta palveluntuottajien hinta vahvistettava.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tulisi valtuuttaa vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja jatkamaan dynaamisen tuottajarekisterin ulkopuolelle jättäytyneiden palveluntuottajien yksiköihin aiempien puitesopimusten perusteella sijoitettujen asiakkaiden palvelusopimuksia sopimalla hinnat kyseisten palveluntuottajien kanssa ajalle 1.9.2021-31.12.-2022 siten, että palvelun tuottamisessa sovelletaan muilta osin dynaamisessa hankintajärjestelmässä noudatettavia sopimusehtoja.

Asiakkaiden saaman palvelun sisältöön tämä päätös ei tuo muutosta.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 2.12.2021:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta valtuuttaa vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtajan sopimaan palvelujen piirissä olevien asiakkaiden hoitopäivähinnat ajalle 1.9.2021-31.12.2022 siten, että palvelussa noudatetaan muilta osin dynaamisessa hankintasopimuksessa määriteltyjä sopimusehtoja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että Turun kaupunki ei sijoita dynaamisen palveluntuottajarekisterin ulkopuolisille toimijoille uusia asiakkaita.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin asian pöydällepanosta. Äänestyksen tulos 10-3.  Nurmion Seilan kannattamana tekemän pöydällepanoehdotuksen puolesta äänestivät Nurmio, Seila ja Ojanen. Asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Hersi, Seittenranta, Valtonen, Alvesalo, Granroth, Niemi, Suvanto, Lampi, Lehtinen ja Rantanen.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

aoAttendo Oy
aoMainiokodit Hoiva Oy
tpvXXXXX