Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointi, perhe- ja sosiaalipalvelut 
Palvelualuejohtaja1619.11.2021 

10663-2021 (01 01 01)

Palvelupäällikön viran vaknro 391418 täyttäminen Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun hallinto- ja yhteiset toiminnot yksikköön

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, lastensuojelun johtaja Eira Virolainen 18.11.2021:

Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun hallinto ja yhteiset toiminnot yksikössä py 255640 on ollut julkisessa haussa avoinna palvelupäällikön virka vaknro 391418 ajalla 27.9 -11.10.2021. Lupa vakanssin täyttämiseen on annettu kh:n päätöksellä 21.6.2021 § 298. Viran peruspalkka on 3 962,69 €/kk. Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Eduksi luettiin johtamiskoulutus.

Virkaa haki yhdeksän henkilöä, joista hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluun viisi hakijaa. Haastattelun toteuttivat lastensuojelun johtaja Eira Virolainen ja johtava sosiaalityöntekijä Maija Santamaa. Toiselle haastattelukierrokselle valittiin kaksi hakijaa, joilla on vahva lastensuojelun ympärivuorokautisten laitosten johtamiseen ja kehittämiseen liittyvä kokemus sekä riittävä käsitys hankintoihin liittyvistä prosesseista. Haastattelijoina toimivat perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen ja lastensuojelun johtaja Eira Virolainen.

OheismateriaaliHaastateltujen tiedot (suppea jakelu)

Hallintotieteiden maisteri Markku Hirvelä on toiminut ympärivuorokautisen lastensuojelulaitoksen esimiehenä ja on toiminut palvelupäällikön tilapäisellä vakanssilla 1.9.2019 alkaen. Ao. tehtävässä hän on tutustunut sosiaalihuollon palveluiden hankintaan ja kilpailutukseen liittyviin prosesseihin sekä toiminut Turun hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastenkotien johtajien esimiehenä. Hirvelällä on johtamisen erikoistutkinto. Haastattelussa Hirvelä näyttäytyi kehittämismyönteisenä, työhön sitoutuneena ja yhteistyökykyisenä henkilönä. Hirvelällä on hyvät lähtökohdat toimia lähiesimiesten tukena haastavissa henkilöstöasioissa sekä kehittää edelleen lastensuojelun ympärivuorokautisia yksiköitä ja hankintaprosessia vastaamaan moninaisia asiakastarpeita.

Esitän, että Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun hallinto- ja yhteiset toiminnot py 255640 palvelupäällikön vaknro 391418 virkaan valitaan HTM Markku Hirvelä.

PäätösPäätin, että Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun hallinto- ja yhteiset toiminnot py 255640 palvelupäällikön vaknro 391418 virkaan valitaan HTM Markku Hirvelä.

Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä työterveyshoitajan todistus terveydentilastaan.

Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote.

Sirpa Kuronen

palvelualuejohtaja

LiiteOikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoHirvelä Markku
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tpvVirolainen Eira


Liitteet:

Hypapeso § 16
Oheismateriaali 1:Haastateltujen tiedot (suppea jakelu)