Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta40210.11.202110

12792-2021 (02 08 00)

Lupajärjestelmä kampaamopalveluiden järjestämiseksi

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään kampaamopalvelujen järjestämisen jatkamista lupajärjestelmällä ajalle 1.1.2022 - 31.12.2023. Palveluntuottajille ilmoitetaan Turun Sanomien, Aamusten ja Åbo Underrättelserin lehti-ilmoituksilla mahdollisuudesta ilmoittautua lupajärjestelmän mukaiseksi palveluntuottajaksi. Palveluntuottajaksi hakeutuminen on mahdollista koko lupamenettelykauden ajan.

Sosterla § 402

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja asumispalvelujen johtaja Sari Hievanen 29.10.2021:

1.1.2017 astui voimaan uusi hankintalaki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Lakiuudistus mahdollistaa myös uuden hankintamenettelyn lupajärjestelmän käytön. Lupajärjestelmässä ei ole kysymys kilpailuttamisesta. EU:n hankintadirektiivin ja kansallisen hankintalain perustelujen mukaan lupajärjestelmän voi ottaa käyttöön palveluissa, joissa riittää vähimmäisvaatimuksina palveluun liittyvät lakien mukaiset velvoitteet sekä palveluntuottajan ammattipätevyydet. Tämän lisäksi voidaan asettaa vähäinen määrä muita vaatimuksia ja edellytyksiä. Lupajärjestelmä mahdollistaa palvelun käyttäjille valinnanvapauden eli käyttäjä voi valita sopivimman palveluntuottajan hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden antamasta palveluntuottajalistasta. Kampaamopalvelut on toteutettu Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualueella lupajärjestelmällä 1.1.2020 – 31.12.2021.

Kampaamopalveluja käyttävät Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vanhuspalvelujen asumispalveluyksiköt sekä terveyspalvelujen Kaskenlinnan sairaalan yksiköt. Kampaamopalveluihin sisältyvät miesten ja naisten hiusten leikkaus, hiusten pesu hiusten leikkauksen yhteydessä sekä kampaus hiusten leikkauksen yhteydessä. Palvelu määritellään asiakaskohtaisesti. Itsemaksavat asiakkaat määrittelevät itse tehtävän palvelukokonaisuuden. Palveluntuottaja vastaa siitä, että palveluja annettaessa noudatetaan tarvittaessa ympärivuorokautisen hoidon kampaamopalvelujen hygieniavaatimuksia.

Lupajärjestelmään ilmoittaudutaan listautumalla palveluntuottajaksi PSOPiin (Palveluseteli ja ostopalvelujärjestelmä). Tarvittavat ammattipätevyydet ja muut lakisääteiset palveluntuottamisen edellytykset täyttävät palveluntuottajat voivat listautua palveluntuottajiksi. Asumispalvelujen johtaja Sari Hievanen hyväksyy edellytykset täyttävät palveluntuottajat. Palveluntuottaja kirjaa palvelutapahtumat PSOPiin, ja maksuaineisto muodostuu kirjausten perusteella.

Hankinnan vuotuinen arvo on noin 10 000 euroa (alv 0 %) ja hankinnan arvo kahdelle (2) vuodelle on noin 20 000 euroa (alv 0 %).

Palveluntuottajille ilmoitetaan Turun Sanomien, Aamusten ja Åbo Underrättelserin lehti-ilmoituksilla sekä www.turku.fi -sivustolla mahdollisuudesta hakeutua/ilmoittautua lupajärjestelmän mukaiseksi palveluntuottajaksi ajalle 1.1.2022 – 31.12.2023. Nykyisiin palveluntuottajiin otetaan lisäksi yhteyttä sähköpostitse tarvittavien dokumenttien päivittämiseksi. Palveluntuottajaksi hakeutuminen on mahdollista koko lupamenettelykauden ajan.

Palveluntuottajaksi hyväksymisen edellytyksiä ovat:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 29.10.2021:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä hankintalain mahdollistaman lupajärjestelmän kampaamopalvelujen järjestämiseksi ajalle 1.1.2022 – 31.12.2023.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedHievanen Sari
tiedKarjalainen Riitta
tiedKesänen Hanna
tiedKilpeläinen Hanna
tpvLaakso Tiia
tpvLeppänen Saara
tiedLuotonen Eeva
tpvPurhonen Kerkko
tiedRyhänen Anne
tiedSarvanto-Hohtari Susanna