YHTEISTYÖSOPIMUS            

 

1.Sopijapuolet   

 

Tämän sopimuksen osapuolet ovat:

SF-Caravan Turku ry, Y-tunnus 0834970-9 (jäljempänä Yhdistys)

yhteyshenkilönään Martti Kivioja, puh. 0500-522 147

 

Turun kaupunki, hyvinvointitoimiala (jäljempänä Hyto)

yhteyshenkilönään hallintoylihoitaja Reija Ekdal, puh. 040-162 5800   

 

2.Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

Osapuolet toimivat Hirvensalon Tammistossa Margaretan alueella. Kummallakin osapuolella on oma erillinen vuokrasopimus hallitsemistaan rakennuksista Turun kaupungin tilapalveluiden kanssa. Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten kesken rakennusten ja alueiden yhteiskäytöstä sekä kustannusten jaosta.

 

3.Sopimuksen ehdot

 

3.1.Uuden rantasaunan ym. yhteiskäyttö

 

Margaretan uusi rantasauna on vuokrattu Hyton käyttöön. Hyton toiminta rakennuksessa ajoittuu kesä-elokuulle sekä mahdollisesti koulujen syys- ja hiihtolomaviikkoihin. Tällä yhteistyösopimuksella Hyto luovuttaa uuden rantasaunan tilat yhdistyksen käyttöön niinä aikoina, jolloin Hytolla ei ole rakennuksessa toimintaa. Saunan yhteiskäyttöjärjestely on tarpeellinen muun muassa siksi, että uudessa rantasaunassa sijaitsee alueen ainoa talvikäytössä oleva WC ja ympärivuotinen käyttövesi.

 

Yhdistys maksaa Hytolle uuden rantasaunan käyttöoikeudesta korvausta 200 €/kk kaikilta niiltä kuukausilta, jolloin rakennus on Hyton puolesta Yhdistyksen käytettävissä eli syyskuulta toukokuulle. Mikäli Hyto käyttää rakennusta satunnaisesti syys- tai hiihtolomaviikolla, lasketaan tällaisen kuukauden osalta alennettu käyttökorvaus siten, että normaalikuukauden käyttökorvaus jaetaan kyseisen kuukauden päivien kokonaismäärällä ja kerrotaan niiden päivien lukumäärällä, joina rakennus on ollut Hyton käytössä. Hyton käyttämistä päivistä pidetään päiväkirjaa. Varauspäiväkirjaa säilytetään uudessa saunassa. Hyto laskuttaa käyttökorvaukset Yhdistykseltä vuosittain aina tammikuun loppuun mennessä. Tässä laskussa huomioidaan vähentävästi Hyton käyttämien päivien osuus.

 

Alueella oleva tanssisalikiinteistö ja lentopallokenttä on vuokrattu Yhdistykselle. Tarvittaessa Hytolla on mahdollisuus saada rakennuksessa olevaa salitilaa ja ulkona olevaa lentopallokenttää käyttöönsä, sopimalla siitä alueella olevan alueisännän kanssa.

 

Mikäli alueella sattuisi vesi- tai palovahinko, joka on aiheutunut Hyton hallinassa olevista rakennuksista ja Hyton toiminnasta, ei tällaisessa vahingossa korvausvastuu ole Yhdistyksellä eikä Yhdistyksen alueella olevilla asukkailla.

 

3.2.Alueen sähkön ja veden hankinta, jätehuolto, kunnossapito sekä ja näistä aiheutuvien kustannusten jako

 

Yhdistys hallitsee vuokrasopimuksen nojalla suurinta osaa alueen rakennuksista ja lisäksi Yhdistys harjoittaa alueella caravan -toimintaa. Tästä syystä Yhdistys vastaanottaa alueen sähköliittymien laskut energiayhtiöltä sekä vesilaskut Turun Vesihuolto Oy:ltä. Yhdistys on oikeutettu laskuttamaan Hyton käytössä olevien rakennusten, eli päärakennuksen ja uuden rantasaunan ja sovittavin osin alueen yleisvalaistuksen sähkön kulutuksen sekä vedestä, jätehuollosta ja kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset Hytolta. Kustannusten jakaminen, joka koskee sähkön- ja vedenkulutusta osapuolten kesken, tulee perustua mittarointiin tai muuhun luotettavaan arvioon. Laskutuslisiä tai katetta ei hyväksytä. Laskutuksen tulee tapahtua molempiin suuntiin verkkolaskuna. Lisätiedot: www.turku.fi/laskuttaminen ja www.sfcturku.fi

 

Sähkön kulutuksen lisäksi tulee sulakekoosta johtuvat perusmaksut huomioida

Yhdistyksen Hytolle osoittamassa laskussa.

 

Jätehuollon ja mahdolliset tienhoitokustannukset jaetaan myöhemmin sovittavin jako-

osuuksin.

 

3.3.Alueiden kauttakulku ja yhteiskäyttö

 

Sopijapuolet toteavat yhteisesti, että alueen tarkoituksenmukainen käyttö edellyttää molemminpuolista kauttakulkuoikeutta. Hyto kulkee hallitsemalleen alueelle yhdistyksen alueen kautta. Vastaavasti Yhdistys hallitsee pienvenealuetta ja -laituria, joka sijaitsee Hyton saunan rannassa ja jolle kuljetaan Hyton alueen kautta. Lisäksi Yhdistys hallitsee vanhaa rantasaunaa, jolle kulku tapahtuu Hyton alueella olevan päärakennuksen ohitse.

Vanhassa maakellarissa on säilytyksessä joitain Margaretassa käytettyjä välineitä mm. ruohonleikkuri. Tästä säilytyspaikasta Sopijapuolet sopivat erikseen.

 

Hyton hallitsemalla alueella lähellä rantaa sijaitseva grillikatos on sopijapuolten yhteiskäytössä. Sopijapuolet hankkivat omat grillissä käyttämänsä puut.

 

Sopijapuolet laativat yhteiskäytön ja hyvän sujuvuuden ja selvyyden takaamiseksi kirjallisen sopimuksen ja ohjeistuksen alueen käytöstä, hiljaisuuden alkamisesta ja päättymisestä ja muista tärkeistä säännöistä.

 

4.Muita ehtoja

 

Jos Vuokranantaja päättää sopimuksen Yhdistyksen kanssa mistä syystä tahansa tai jos ympäristöterveydenhuoltoviranomainen asettaisi Vuokralaisen hallinnassaan olevista rakennuksista, huoneista tai mökeistä käyttökieltoon enemmän kuin 15 % koko määrästä, päättyy tämä sopimus sen seurauksena. Tällaisessa tapauksessa ei Yhdistyksellä ole korvausvelvollisuutta.

 

5. Sopimuksen muuttaminen

 

Muutokset tähän sopimukseen on tehtävä osapuolten yhteisellä päätöksellä. Muutokset on tehtävä kirjallisesti ja kummankin osapuolen allekirjoittamina ja päivättyinä. Muunlaiset muutokset, kuten suulliset muutokset, ovat mitättömiä.

 

6.Aikaisemmat sopimukset ja välipuheet

 

Tämä sopimus liitteineen on sopijapuolten välinen koko sopimus, joka päättää kaikki osapuolten väliset Hirvensalon Tammistossa sijaitsevan Margaretan huvila- ja caravan alueen käyttöä koskevat mahdolliset aikaisemmat välipuheet, sopimukset, järjestelyt tai sitoumukset, suulliset, sähköiset tai kirjalliset.

 

7.Voimassaolo

 

Sopimus tulee voimaan 1.5.2021.

 

Tämä yhteistyösopimus on voimassa toistaiseksi. Osapuolet voivat kirjallisesti irtisanoa tämän sopimuksen päättymään joko kokonaan tai osittain vuoden kuluttua irtisanomisesta. Sopimus päättyy välittömästi sellaisessa tilanteessa, jos jommankumman sopijapuolen vuokrasopimus Margaretan alueen rakennuksiin päättyy ja tälle yhteistyösopimukselle ei sen johdosta ole enää tarvetta.

 

8.Sovellettava laki ja oikeuspaikka

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia, pois lukien sen lainvalintaa koskevat säännökset.

 

Mahdollisista erimielisyyksistä sopijapuolten kesken sovitaan ensisijaisesti neuvotteluteitse. Jos yhteisymmärrykseen ei kuitenkaan päästä, sopimuksesta aiheutuvat riitaisuudet ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

9.Sopimuskappaleet

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samansanaista kappaletta, yksi kullekin sopijapuolelle.

 

Turussa ___.___ 2021

 

 

 

 

SF-Caravan Turku ryTurun kaupunki, hyvinvointitoimiala

 

 

__