Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta39206.11.20194

5822-2019 (02 08 00)

Kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Kardiologisten tutkimusten ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.2.2020 - 31.1.2021, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa yhden (1) vuoden pituisella optiolla ajalle 1.2.2021 - 31.1.2022. Palveluja ostetaan sopimuskaudella ja optiokaudella yhteensä noin 500 000 eurolla.

Sosterla § 392

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Kari Koskela, osastonylilääkäri Raine Virtanen ja strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 25.10.2019:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 15.5.2019 § 170, että kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailutus käynnistetään ajalle 1.9.2019 - 31.8.2020. Aikataulusyistä palvelun alkamisajankohta on siirtynyt ajankohtaan 1.2.2020 (tavoite). Asiantuntijatyöryhmän jäsenet näkivät työskentelynsa aikana järkeväksi, että hankinnassa olisi mahdollisuus myös yhteen optiovuoteen, sillä kardiologien valtakunnallinen saatavuus on huono ja sepelvaltimotaudin diagnostiikan vaikutusta tutkimustarpeeseen on vaikea ennakoida. Määrärahalla saatavien tutkimusten määräksi arvioidaan noin 2000 tutkimusta tarjoushinnoista riippuen.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä strategisen hankinnan kanssa. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.2.2020 alkaen.

Kilpailutettava kokonaisuus on kardiologin suorittama laaja sydämen transtorakaalinen Doppler-ultraäänitutkimus (UKG) ja siihen liittyvä kardiologinen kokonaisarvio. Kardiologin suorittaman laajan sydämen transtorakaalisen Doppler ultraäänitutkimuksen ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana palvelutapahtuman hintana (alv 0%) tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla.

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden 31.1.2021 asti sekä myös mahdollisella optiokaudella ajalla 1.2.2021 - 31.1.2022.

Kardiologin suorittaman laajan sydämen transtorakaalisen Doppler-ultraäänitutkimuksen (UKG) ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion arviointiperusteena on palvelujen hinta, jonka painoarvo on 100 %. Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia eli hinnaltaan halvimpia siten, että valitaan yksi (1) palveluntuottaja ja yksi (1) varapalveluntuottaja, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän.

Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Mikäli ensimmäisen palveluntuottajan resurssit eivät riitä, siirrytään käyttämään varapalveluntuottajaa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielellä.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle tammikuussa 2020.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kardiologisten tutkimusten ostopalvelun tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 31.10.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kardiologisten tutkimusten ostopalvelun kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAho Emilia
tiedKauniskangas Katariina
tiedKoskela Kari
tiedMäkelä Anja
tiedSarvanto-Hohtari Susanna
tiedVirtanen Raine
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 392
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto