Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointitoimiala, toimialan hallinto 
Talous- ja hallintojohtaja11415.08.2019 

1336-2019 (02 08 00)

Autoklaavin hankinta keskushammashoitolaan

Hyvinvointitoimiala, johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström 13.8.2019:

Keskushammashoitolassa on käytössä kaksi autoklaavia, joista suurempi ei ole enää toimintakunnossa eikä korjattavissa. Toinen autoklaavi keskushammashoitolan välinehuoltoon on välttämätön, jotta hoitotyössä käytettävä suuri instrumenttimäärä saadaan nopeasti uudelleen kiertoon. Keskushammashoitolan välinehuolto hoitaa myös Mäntymäen terveysaseman instrumenttihuollon.

Hyvinvointitoimialan hankintapalvelut kilpailutti autoklaavin Cloudian pienkilpailutustyökalulla avoimella menettelyllä kansallisen kynnysarvon alittavana pienhankintana. Tarjouspyyntö julkaistiin pienhankintaportaalissa 19.3.2019. Tarjousten jättämisen määräaikaan 10.4.2019 mennessä ei saatu yhtään tarjousta ja hankinnassa siirryttiin neuvottelumenettelyyn. Tarjouspyyntöön tehtiin vähäisiä muutoksia ja julkaistiin 21.5.2019 Cloudian pienkilpailutustyökalulla rajoitetulla menettelyllä kahdelle potentiaaliselle toimittajalle Clinichem Oy Ltd:lle ja Kaiko Oy:lle. Lisätietokysymykset pyydettiin toimittamaan 23.5.2019 mennessä. Lisätietokysymyksiä saatiin kaksi. Tarjousten jättämisen määräaikaan 3.6.2019 mennessä molemmat tarjouspyynnön saaneet toimittajat jättivät tarjouksen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin tarjoajalle ja tarjotulle autoklaaville asetetut vaatimukset sekä hankinnan yleiset kriteerit. Saadut tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia. Tarjousten vertailuperusteina ilmoitettiin hinta (60 pistettä), huollon saatavuus (20 pistettä) ja autoklaavin toiminnallisuus (20 pistettä). Huollon saatavuuden ja toiminnallisuuden arviointiperusteet eriteltiin tarjouspyynnössä.

Clinichem Oy Ltd tarjoaa autoklaavia Matachana SC 500 E-2/ EN285 neljän vuoden välttämättömine validointeineen ja huoltoineen yhteishintaan 47 000 € (alv 0%) saaden kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailussa 98 pistettä. Kaiko Oy tarjoaa tuotetta Melag Cliniclave 45 M D välttämättömine neljän vuoden validointeineen ja huoltoineen yhteishintaan 55 720 € (alv 0%) saaden kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailussa 79,65 pistettä.

Esitän, että keskushammashoitolaan hankitaan Clinichem Oy Ltd:ltä kokonaistaloudellisesti edullisin autoklaavi Matachana SC 500 E-2/EN285 välttämättömine validointeineen ja huoltoineen yhteishintaan 47 000 € (alv 0%).

Hankinta maksetaan Kuntarahoitus Oyj:n leasingrahoituksella ja kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 21256 Keskushammashoitola.

Talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist 15.8.2019:

PäätösPäätin, että edellä esitetyn perusteella keskushammashoitolaan hankitaan Clinichem Oy Ltd:ltä kokonaistaloudellisesti edullisin autoklaavi Matachana SC 500 E-2/EN285 välttämättömine validointeineen ja huoltoineen yhteishintaan 47 000 € (alv 0%).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuvaatimusohjeet ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Max Lönnqvist

talous- ja hallintojohtaja

Liite                                     Oikaisuvaatimusohje

Jakelu

aoClinichem Oy Ltd
aoKaiko Oy
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tpvJuhola Paula
tiedLempiäinen Marika
tiedMerne-Grafström Marina
tpvMäkelä Anja
tiedVuorinen Elisa