Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20912.06.20199

3196-2016 (065)

Vanhusten tehostetun palveluasumisen ja tehostetun muistisairaiden palveluasumisen ostopalvelujen hinnantarkistus - hinnantarkistukset vuodelle 2019 Stiftelsen Hemmet

Tiivistelmä: -

Sosterla § 209

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen, controller Sirpa Vainio:

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala on kilpailuttanut vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelut ajalle 1.8.2017–30.4.2020 (Hankintapäätös Sosterla 28.3.2017 § 85). Puitesopimuksen mukaan hinnantarkistusta voi esittää sopimuksessa määritellyin ehdon.

Palveluntuottaja on kirjeellään 28.2.2019 esittänyt hinnankorotusta kustannuskehitykseen perustuen. Sopimushinta on kiinteä kaksi (2) ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Esitykset hinnan muutoksista on esitettävä Tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kuukautta ennen hinnanmuutoksen voimaantuloa.

Liite 1Hinnankorotusesitys

Uusi korotettu hinta tulisi esityksen mukaisesti voimaan 1.8.2019.

Sopimuksen mukaan hinnantarkistus voidaan tehdä yhden kerran sopimuskauden aikana. Henkilöstökustannusten muutoksen painoarvo on 70 % ja muiden kustannusten muutoksen painoarvo on 30 %. Korotus ei kuitenkaan voi ylittää 3,5 prosenttia. Yleisen kustannustason ja henkilöstökustannusten tarkistamisen arvioinnissa käytetään viimeisiä saatavissa olevia valtakunnallisia Tilastokeskuksen tilastotietoja. Hinnan muutosta laskettaessa elinkustannusindeksin osalta tarkastellaan muutosta vuoden 2017 huhtikuun indeksin ja viimeisen saatavissa olevan indeksin välillä. Sosiaalipalveluiden toimialakohtaisen ansiotasoindeksin osalta tarkastellaan muutosta vuoden 2017 2.vuosineljänneksen ja viimeisen saatavissa olevan indeksin välillä.

Stiftelsen Hemmet esittää tehostetun palveluasumisen, muistisairaiden tehostetun palveluasumisen ja ruokapalveluiden hintoja korotettavaksi keskimäärin 2 %. Palveluntuottaja ei esitä tarkempia laskentaperusteita.

Vanhus- ja vammaispalveluiden palvelualue esittää, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy Stiftelsen Hemmet esittämät hinnankorotukset 1.8.2019 alkaen.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä Stiftelsen Hemmet esittämät hinnankorotukset 1.8.2019 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoStiftelsen Hemmet i Åbo rs
tiedAhonen Sari
tiedVainio Sirpa


Liitteet:

Sosterla § 209
Liite 1:Hinnankorotusesitys - Hemmet