Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta21112.06.201911

3196-2016 (065)

Vanhusten tehostetun palveluasumisen ostopalvelujen hinnantarkistus - hinnantarkistukset vuodelle 2019 Barkbackens Servicehus Ab/Parkinmäen palvelutalo Oy

Tiivistelmä: -

Sosterla § 211

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen, controller Sirpa Vainio:

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala on kilpailuttanut vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelut ajalle 1.8.2017–30.4.2020 (Hankintapäätös Sosterla 28.3.2017 § 85). Puitesopimuksen mukaan hinnantarkistusta voi esittää sopimuksessa määritellyin ehdoin.

Palveluntuottaja on kirjeellään 26.4.2019 esittänyt hinnankorotusta kohonneihin yleis- ja työvoimakustannuksiin perustuen. Sopimushinta on kiinteä kaksi (2) ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Esitykset hinnan muutoksista on esitettävä Tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kuukautta ennen hinnanmuutoksen voimaantuloa.

Liite 1Hinnankorotusesitys

Uusi korotettu hinta tulisi esityksen mukaisesti voimaan 1.8.2019.

Sopimuksen mukaan hinnantarkistus voidaan tehdä yhden kerran sopimuskauden aikana. Henkilöstökustannusten muutoksen painoarvo on 70 % ja muiden kustannusten muutoksen painoarvo on 30 %. Korotus ei kuitenkaan voi ylittää 3,5 prosenttia. Yleisen kustannustason ja henkilöstökustannusten tarkistamisen arvioinnissa käytetään viimeisiä saatavissa olevia valtakunnallisia Tilastokeskuksen tilastotietoja. Hinnan muutosta laskettaessa elinkustannusindeksin osalta tarkastellaan muutosta vuoden 2017 huhtikuun indeksin ja viimeisen saatavissa olevan indeksin välillä. Sosiaalipalveluiden toimialakohtaisen ansiotasoindeksin osalta tarkastellaan muutosta vuoden 2017 2.vuosineljänneksen ja viimeisen saatavissa olevan indeksin välillä.

Barkbackens Servicehus Ab/Parkinmäen palvelutalo Oy esittää hintoihin 2 % korotusta 1.8.2019 alkaen. Hinnantarkistuslaskemassa on käytetty puitesopimuksessa määriteltyjä laskennallisia perusteita, jotka näkyvät hinnankorotusesityksen liitteenä. Vuokrien korotus perustuvat kiinteistön ylläpidon kustannusindeksiin ja ateria/vrk –hinta elinkustannusindeksiin.

Vanhus- ja vammaispalveluiden palvelualue esittää, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy Barkbackens Servicehus Ab/Parkinmäen palvelutalo Oy:n esittämät hinnankorotukset 1.8.2019 alkaen.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä Barkbackens Servicehus Ab/Parkinmäen palvelutalo Oy esittämät hinnankorotukset 1.8.2019 alkaen:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Wennström ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoBarkbackens Servicehus Ab
tiedAhonen Sari
tiedVainio Sirpa


Liitteet:

Sosterla § 211
Liite 1:Hinnankorotusesitys -Barkbackens Servicehus Ab/Parkinmäen palvelutalo Oy