Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta19722.05.20191

5008-2019 (10 03 02)

Pompon päiväkeskukselle vuokrattavat väistötilat

Tiivistelmä: -

Sosterla § 197

Vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja vs. hallintoylihoitaja Kirsi Kiviniemi 21.5.2019:

Pompon päiväkeskus toteuttaa päivätoimintaa vaikeavammaisille ja vaikeasti kehitysvammaisille aikuisille. Toiminnan piirissä on noin 30 asiakasta, joista suurimmalla osalla on käytössä liikkumisen ja kuntoutuksen apuvälineitä, kuten pyörätuoleja, seisomatelineitä ja sähkösäätöisiä sänkyjä. Asiakkaita on päivittäin paikalla 20 – 25, henkilöstöä on esimiehen lisäksi yhdeksän lähihoitajaa.

Pompon päiväkeskus on toiminut Ravattulassa kaupungin omistamissa tiloissa. Päiväkeskuksen käytössä on ollut lähes 920 m2, mutta päiväkeskus on maksanut vuokraa vain 451 m 2 osalta ja vuonna 2019 vuokra on ollut 3.508,63 €). Päiväkeskukselle on kevään aikana etsitty korvaavia tiloja, koska nykyisessä kiinteistössä olisi tarvittu sisäilmaan liittyviä korjaustöitä ja koska viereisen kiinteistön ja siellä sijaitsevan lämpökeskuksen omistajuus siirtyy pois kaupungilta. Mikäli nykyisissä tiloissa jatkettaisiin toimintaa, vaatisi se uuden lämpökeskuksen rakentamista. Tämä yhdistettynä sisäilmaan liittyviin korjauksiin vaikuttaa siihen, että on kokonaistaloudellisesti kannattavampaa siirtyä väistötiloihin.

Pompon päiväkeskuksen toiminnan pitää siirtyä väistötiloihin jo kesätauon päätyttyä 5.8.2019. Toiminnan tarvitsemia väistötiloja kartoitettiin sekä kaupungin omista tiloista että muiden tahojen vapaista tiloista. Moision koulun toiminnasta vapautunut puukoulu on tila, joka on sekä sisätiloiltaan että piha-alueeltaan muunnettavissa Pompon päivätoiminnan väistötilaksi nopealla aikataululla. Moision koulun lisärakennuksessa Pompon päivätoiminnan käyttöön tulee 962,5 m 2. Tiloissa tarvittavien muutosten suunnittelu on käynnistetty tilapalvelukeskuksen kanssa, koska esteettömien wc-tilojen ja keittiön rakentaminen edellyttävät rakennuslupaa. Rakennusluvan käsittelyn ja muutostöiden toteuttamisen takia tilat voidaan vuokrata aikaisintaan 1.8.2019 lukien.

Väistötilojen vuokra on kuukaudessa 7.100 €/kk.

Pompon päivätoiminnan asiakkaita ja heidän läheisiään on tiedotettu ja heidän kanssaan on keskusteltu toiminnan siirtymisestä Moisioon. Pompon päiväkeskuksen muuttoa Moision koulun lisärakennukseen on käsitelty vanhus- ja vammaispalvelujen yhteistoimintaelimessä 30.4.2019 ja hyvinvointitoimialan yhteistoimitaelimessä 10.5.2019.

Vammaisneuvosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 25.4.2019. Vammaisneuvoston lausunnon mukaan tiloissa tehtävien muutostöiden suunnittelussa on noudatettava esteettömyys- ja saavutettavuusohjeita (esim. Suraku-ohjekortit). Lausunto toimitetaan Tilapalvelukeskukselle otettavaksi huomioon muutostöiden suunnittelussa.

Liite 1Vammaisneuvoston lausunto

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Pompon päiväkeskuksen väistötiloiksi vuokrataan Moision koulun lisärakennus aikaisintaan 1.8.2019 lukien. Väistötilan kuukausivuokra on 7.100 €/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus
tiedAhonen Sari
tiedKiiski Kaisa
tiedKiviniemi Kirsi


Liitteet:

Sosterla § 197
Liite 1:Vammaisneuvoston lausunto