Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta19622.05.20192

14354-2018 (02 08 00, 06.03)

Päivälääkäripalvelujen kilpailuttamiseen tehdyt muutokset

Tiivistelmä: -

Sosterla § 196

Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas ja avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen 20.5.2019:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kilpailuttaa päivälääkäripalvelut kokouksessaan 12.12.2018 § 355 vuotuisella hankinta-arvolla noin 635 000 euroa.

Päivälääkäripalvelujen nykyinen puitesopimuskausi päättyy 31.12.2019. Nykyisessä puitesopimuksessa päivälääkäripalvelut kohdistuvat kolmeen osakokonaisuuteen:

Päivälääkärisopimuksen mukaisia päivälääkäripalveluita on käytetty terveysasemilla sekä vanhuspalveluiden päiväaikaisessa toiminnassa. Lisäksi Turun kaupungin työterveyshuolto on laatinut oman puitesopimuksen palveluntuottajan kanssa.

Joulukuisen päätöksen jälkeen markkinavuoropuhelussa ja mahdollisille palveluntuottajille esitetyssä tietopyynnössä on kartoitettu myös palveluntuottajan mahdollisuutta tarjota geropsykiatrisia lääkäripalveluita vaikeaoireisten muistisairaiden potilaiden hoidon tueksi osana muistisairaan hoitotiimiä sekä optiona etävastaanottotoimintaa, mikäli tällainen palvelumuoto otetaan käyttöön terveyspalveluissa. Mikäli nämä uudet kokonaisuudet otetaan mukaan kilpailutukseen, päivälääkäripalveluiden kilpailutuksen kokonaisuus muodostuisi seuraavista kokonaisuuksista:

  1. Lääkäripalvelut päiväaikaiseen vastaanottotoimintaan
  2. Lääkäripalvelut määräaikaisiin jononpurku-urakoihin
  3. Lääkäripalvelut ilta-aikaiseen vastaanottotyöhön
  4. Lääkäripalvelut vanhuspalveluiden päiväaikaiseen toimintaan (kotihoito, asumispalvelut)
  5. Geropsykiatriset lääkäripalvelut aggressiivisesti käyttäytyvien, muistisairaiden potilaiden hoidon tukena
  6. Optio, etävastaanottotoiminta
  7. Työterveyshuollon lääkäripalvelut

Esitämme, että päivälääkäripalvelujen kilpailutukseen otetaan mukaan edellä mainitut uudet kokonaisuudet 5 ja 6. Vuotuinen hankinta-arvo on noin 660 000 euroa. Päivälääkäripalveluiden kustannuksia ja sopimuksen toteutumista seurataan osavuosikatsausten yhteydessä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 20.5.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että päivälääkäripalvelujen kilpailutukseen otetaan mukaan myös geropsykiatristen lääkäripalveluiden ja etävastaanottotoiminnan kokonaisuudet.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedHolmberg Sari
tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedKauniskangas Katariina
tpvMoisiolinna Maiju
tpvMäkelä Anja
tiedSinokki Marjo
tiedVuorinen Anne
tiedVuorinen Elisa