Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta17715.05.20195

10079-2018 (02 08 00)

Tekstinkäsittelypalvelut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Tekstinkäsittelypalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.7.2019 - 30.6.2021, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella (optio). Tarjous on saatu yhdeltä (1) palveluntuottajalta. Puitesopimus esitetään solmittavaksi Lingsoft Language Services Oy:n kanssa. Tekstinkäsittelypalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 300 000 eurolla.

Sosterla § 177

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen ja ylihoitaja Jaana Piispanen sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 23.4.2019:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi tekstinkäsittelypalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 30.1.2019 § 34.

Strateginen hankinta on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia eri terveysasemille, silmätautien poliklinikalle, korvapoliklinikalle, lastenneurologian sekä lasten ja nuorten poliklinikalle ostettavista tekstinkäsittelypalveluista ajalle 1.7.2019 – 30.6.2021, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuodella ajalle 1.7.2021 – 30.6.2022 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.7.2019 alkaen.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana julkaistiin 4.2.2019 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Yhteenveto tarjouspyynnön kysymyksistä ja vastauksista julkaistiin 21.2.2019 Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Tarjous saatiin määräaikaan 11.3.2019 klo 11.00 mennessä Lingsoft Language Services Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana yhden merkin hintana tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 30.6.2021 asti. Mikäli tilaaja päättää käyttää optio-oikeuttaan ajalle 1.7.2021 - 30.6.2022, palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnasta tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan varapalveluntuottaja. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajan todettiin täyttävän tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjous tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin. Vertailua ei suoritettu, sillä saatiin ainoastaan yksi tarjous.

Esitämme, että tekstinkäsittelypalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.7.2019 – 30.6.2021 Lingsoft Language Services Oy:n kanssa tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Vuosittaiset kustannukset sopimuskaudella ovat noin 150 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 9.5.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että tekstinkäsittelypalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.7.2019 - 30.6.2021 Lingsoft Language Services Oy:n kanssa tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLingfsoft Language Services Oy
tiedHolmberg Sari
tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedKauniskangas Katariina
tiedMoisiolinna Maiju
tpvMäkelä Anja
tiedPiispanen Jaana
tiedSalakoski Minna
tiedVuorinen Elisa