Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta17515.05.20193

11669-2014 (063, 32)

Tähystyslaitteiden vuokrauspalvelu kolmannen tutkimushuoneen osalta gastroenterologian poliklinikalla

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että tähystyslaitteiden vuokrauspalvelun puitesopimus kolmannen tutkimushuoneen osalta solmitaan ajalle 1.9.2019 - 31.12.2020 Medifin Healthcare Oy:n kanssa, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella (optio). Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 150 000 euroa.

Sosterla § 175

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Kari Koskela ja erikoislääkäri Petri Mäkelä sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Päivi Aaltonen 3.5.2019:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kilpailuttamisasiakirjat koskien tähystyslaitteiden vuokrauspalvelua kolmannen tutkimushuoneen osalta kokouksessaan 13.3.2019 § 97.

Strateginen hankinta on sosiaali- ja terveyslautakunnan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupunginsairaalan tähystysyksikön käyttöön hankittavan tähystyslaitteiston vuokrauspalvelusta kolmannen tutkimushuoneen osalta ajalle 1.9.2019 - 31.12.2020, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella ajalle 1.1. - 31.12.2021.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon alittavana hankintana julkaistiin 14.3.2019 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa. Hankinnasta julkaistiin korjausilmoitus 26.3.2019.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 22.4.2019 klo 11.00 mennessä Medifin Healthcare Oy:ltä ja Olympus Finland Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon, eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä. Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina hintoina tutkimusmäärän ollessa vähintään 1000 tutkimusta vuodessa ja tutkimusmäärän ollessa vähintään 500 tutkimusta vuodessa. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden ajan. Mahdolliselle optiokaudelle palveluntuottaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnasta tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa tilaaja voi ostaa palveluja hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajien todettiin täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 60 % ja laadun 40 %. Kokonaishintana vertaillaan palvelutoiminnan arvioitua vuosikustannusta siten, että annetut tutkimusten hinnat painotetaan tarjouspyynnössä ilmoitetuilla tutkimusten kokonaismäärillä.

Kokonaispisteet

  Medifin Healthcare Oy Olympus Finland Oy
Vertailuhinta 300,00 360,50
Hinnanpisteet 60,00 49,93
Laadunpisteet 30,00 32,00
Kokonaispisteet 90,00 81,93

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että tähystyslaitteiden vuokrauspalvelun puitesopimus kolmannen tutkimushuoneen osalta solmitaan ajalle 1.9.2019 - 31.12.2020 Medifin Healthcare Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin. Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 150 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 9.5.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että tähystyslaitteiden vuokrauspalvelun puitesopimus kolmannen tutkimushuoneen osalta solmitaan ajalle 1.9.2019 - 31.12.2020 Medifin Healthcare Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMedifin Healthcare Oy
aoOlympus Finland Oy
tiedAaltonen Päivi
tiedHolmberg Sari
tiedKauniskangas Katariina
tiedKoskela Kari
tpvMäkelä Anja
tiedMäkelä Petri
tiedVuorinen Elisa