Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta9213.03.201913

10419-2018 (02 05 01, 00 01 02)

Oikaisuvaatimus - Kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia tuottavien yhdistysten kohdennettua avustusta vuodelle 2019 - Taimi II r.y.

Tiivistelmä: -

Sosterla § 92

Hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas ja perhe- ja sosiaalipalvelut, palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen:

Taimi II r.y. on hakenut Turun hyvinvointitoimialalta avustusta yhdistyksen jäsenille ja yhdistyksen perustoimintaan. Yhdistykselle ei myönnetty tarkoitukseen avustusta. Yhdistys on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Liite 1Oikaisuvaatimus

Taimi II:n toiminnan voidaan hakemusasiakirjojen perusteella arvioida olevan pääsääntöisesti yhdistyksenä jäsenille suunnattua sosiaalista ja yhdistyksen perustoimintaa, jossa on ehkäisevän päihdetyön ulottuvuus. Toimintakertomuksen 2017 perusteella yhdistyksen toiminta on ollut sinänsä arvokasta jäsenistön vapaa-ajantoimintaa, joten emme näe perustetta avustushakemusta koskevan päätöksen muuttamiseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt yhdistyksille myönnettävästä kohdennetusta avustuksesta harkintavaltansa ja talousarvion puitteissa. Oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta avustusta. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa. Oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ei ole muitakaan perusteita.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hylätä Taimi II r.y:n oikaisuvaatimuksen edellä olevin perustein.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoRy. Taimi II r.y.
tiedHalin Jaana
tpvHeinonen Seija
tiedKauniskangas Katariina
tiedKuronen Sirpa
tiedLönnqvist Max
tiedTähkävuori Jenni


Liitteet:

Sosterla § 92
Liite 1:Oikaisuvaatimus