Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta9113.03.201912

10419-2018 (02 05 01, 00 01 02)

Oikaisuvaatimus - Kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia tuottavien yhdistysten kohdennettua avustusta vuodelle 2019 - Pelastakaa Lapset ry

Tiivistelmä: -

Sosterla § 91

Hyvinvointitoimiala, perhe- ja sosiaalipalvelut, palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen:

Turun Pelastakaa Lapset ry on hakenut Turun hyvinvointitoimialalta avustusta Eväitä Elämään –ohjelman toteuttamiseen myöntämällä oppimateriaalitukea Turun alueen toisella asteella opiskeleville vähävaraisille nuorille. Yhdistykselle ei myönnetty tarkoitukseen avustusta. Yhdistys on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Liite 1Oikaisuvaatimus

Toiselle asteelle lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen otetaan vuonna 2019 käyttöön oppimateriaalilisä heikoimmassa taloudellisessa asemassa oleville opiskelijoille. Oppimateriaalituki kohdistuu vastaavalla tavalla, mutta kattavammin kuin Turun Pelastakaa lapset ry:n avustus, joten perusteita yhdistyksen avustushakemusta koskevan päätöksen muuttamiseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt yhdistyksille myönnettävästä kohdennetusta avustuksesta harkintavaltansa ja talousarvion puitteissa. Oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta avustusta. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa. Oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ei ole muitakaan perusteita.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hylätä Turun Pelastakaa Lapset ry:n oikaisuvaatimuksen edellä olevin perustein.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Pelastakaa Lapset ry
tiedHalin Jaana
tpvHeinonen Seija
tiedKuronen Sirpa
tiedLönnqvist Max
tiedTähkävuori Jenni


Liitteet:

Sosterla § 91
Liite 1:Oikaisuvaatimus