Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5020.02.20196

2064-2019 (02 08 00, 05 17 00)

Mainiokoti Nukkumatin toiminnan muutos

Tiivistelmä: -

Sosterla § 50

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen:

Turun kaupungilla on Ikääntyneiden tehostettua palveluasumista koskeva puitesopimus Mehiläinen Oy:n Mainiokoti Nukkumatin kanssa.

Mainiokoti Nukkumatti sijaitsee Länsikeskuksessa, osoitteessa Satakunnantie 177. Yksikössä on 68 asukaspaikkaa ja kodissa asuu tällä hetkellä 41 asukasta. Yksikön toimitilat eivät täytä tämän päivän suosituksia ikääntyneiden asumispalveluille. Tiloja koskevassa selvityksessä on todettu, että peruskorjauksella tiloja ei ole mahdollista kustannustehokkaasti saada tämän päivän asumispalveluiden vaatimuksia vastaavaksi. Vanhentuneet ja peruskorjausta vaativat tilat aiheuttavat myös käytännön haasteita arjen palvelutoiminnalle.

Mehiläisen vuokrasopimus tiloista on päättymässä 5/2019.

Mehiläinen on sitoutunut turvaamaan nykyisten asukkaiden asumispalvelut nykyisen vuokrasopimuksen päättyessä. Asukkaille tarjotaan paikkaa kaikista Mehiläisen Turun alueen asumispalveluyksiköistä.  Mehiläinen Oy sitoutuu tuottamaan palvelut asukkaille siten, että heidän maksunsa eivät muutu. Asukkaalla on mahdollisuus valita asuinpaikkansa ja henkilökunta siirtyy asukkaiden mukana. Hoitosuhteiden jatkuvuus turvataan jokaiselle asukkaalle.

Liite 1Mehiläinen Oy:n kirje

Turun kaupungin vanhuspalvelujen sosiaalityö ja Mehiläinen Oy järjestävät Nukkumatin asukkaille ja läheisille asiasta tiedotustilaisuuden maaliskuun alkuun mennessä. Tämä jälkeen jokaisen asukkaan / omaisen kanssa varataan henkilökohtaiset keskusteluajat, joissa keskustellaan vielä vaihtoehdoista ja sovitaan uudesta asumispaikasta. Muutot valmistellaan hyvin niin, että kaikki asukkaat voivat muuttaa uusiin koteihin huhti-toukokuun 2019 aikana.

Vanhuspalvelujen näkökulmasta Mehiläinen Oy:n suunnitelma on kannatettava, koska asukkaiden käytössä olevat tilat eivät vastaa nykyvaatimuksia. Asukkaiden toivomukset uuden sijoituksen suhteen tullaan huomioimaan.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee tiedokseen Mehiläinen Oy:n Mainiokoti Nukkumatin toiminnan päättymisen Länsikeskuksessa ja suunnitelman nykyisten asukkaiden palveluiden jatkuvuuden turvaamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMainiokoti Nukkumatti
tpvAhonen Sari


Liitteet:

Sosterla § 50
Liite 1:Mehiläinen Oy:n kirje