Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta609.01.20196

164-2019 (00 01 02, 10 03 02)

Terveysasemien ja neuvolan Call Center -toiminnan tilat

Tiivistelmä: -

Sosterla § 6

Hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas, avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen, palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen 20.12.2018:

Terveysasemille tulee vuodessa noin 380 000 puhelua. Puheluiden vastausviive saattaa olla pitkä ja niihin vastaaminen muun työn ohessa on erittäin kuormittavaa. Terveysasemien yhteinen Call Center parantaisi puhelinsaatavuutta ja asiakkaiden tasa-arvoista kohtelua sekä olisi asiakaslähtöistä.  Samalla se helpottaisi henkilökunnan kuormitusta ja parantaisi asiakaspalvelua, kun vastaanottotyöhön voisi keskittyä ilman keskeytyksiä. Myöhemmin myös muut digitaaliset palvelut tulisivat täydentämään Call Center - toimintaa. Terveysasemien Call Center -toiminta olisi tarkoitus käynnistää keväällä 2019, kun asianmukaiset tilat on saatu järjestettyä. Terveysasemien nykyiset tilat eivät ole mahdollistaneet toiminnan käynnistämistä.

Neuvolalla on ollut käytössä Call Center –tyyppinen ratkaisu siitä lähtien kun neuvoloiden puhelut keskitettiin ja otettiin käyttöön TeleQ:-järjestelmä. Keskitetty puhelinpalvelu on osoittautunut toimivaksi ja vapauttaa puhelintyöstä aikaa neuvoloiden muuhun työhön. Vuoden 2018 lopussa käytössä on ollut myös neuvolan chat, jota pilotoidaan osana Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelman Lupa auttaa -hanketta. Aninkaisten koulutalon tilat osoitteessa Aninkaistenkatu 7 mahdollistavat myös neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun siirtymisen sinne. Puhelinpalvelu toimii nyt Linnankatu 23:ssa, josta neuvolan nyt käytössä olevia tiloja tarvitaan sosiaalityön käyttöön.

Aninkaisten koulutalon 6. kerroksessa on vapaana Call Center -toimintaan sopivaa tilaa. Tiloihin mahtuu sekä terveysasemien että neuvolan Call Center ja lisäksi yksi luokkahuone on otettavissa atk-koulutusluokaksi. Call Center -toiminnan yhdistäminen samoihin tiloihin on erittäin hyvä asia yhteistoiminnan kehittämisen kannalta.

Esitämme, että hyvinvointitoimiala oikeutetaan vuokraamaan 1.2.2019 lukien 660 m2 lisätilaa terveydenhuollon ja neuvolan Call Center -toimintaa varten. Tilan vuokra on 11,20 €/m2/kk (alv.0).

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.1.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää oikeuttaa hyvinvointitoimialan vuokraamaan 1.2.2019 lukien 660 m2 lisätilaa terveydenhuollon ja neuvolan Call Center -toimintaa varten Aninkaisten koulutalosta, osoitteessa Aninkaistenkatu 7. Tilan vuokra on 11,20 €/m2/kk (alv.0).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus, vuokraus- ja toimitilapalvelut
tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedKauniskangas Katariina
tpvKiviniemi Kirsi
tiedKuronen Sirpa