Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta709.01.20197

3140-2016 (061)

Kulkurin Valssin ja Vuokkokodin hoivasänkyjen ja yöpöytien hankinta sekä sopimusmuutos

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimialalla on 31.12.2019 asti voimassa oleva puitesopimus sairaala- ja hoitosängyistä. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että Kulkurin Valssin ja Vuokkokodin hoitosängyt yöpöytineen hankitaan puitesopimuksella sekä siihen tehtävällä sopimusmuutoksella, jonka arvo on noin 92 000 euroa (alv 0%). Hankinnan arvo yhteensä on noin 289 970 euroa.

Sosterla § 7

Hyvinvointitoimiala, johtaja Kirsi Kiviniemi ja yksikön esimies Elisabeth Grünberg-Liuska 20.12.2018:

Hyvinvointitoimialalla on sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä 29.11.2016 § 246 31.12.2019 asti voimassa oleva puitesopimus sairaala- ja hoitosängyistä. Lojer Oy on puitesopimustoimittaja sairaalasänkyjen ja niihin kuuluvien potilas-/yöpöytien osalta. Unikulma Oy on puitesopimustoimittaja hoitosänkyjen (hoivasänkyjen) ja niihin kuuluvien asukas-/yöpöytien osalta.

Syksyllä 2019 valmistuviin uusiin vanhusten asumispalveluyksiköihin Kulkurin Valssiin ja Vuokkokotiin tarvitaan yhteensä 237 hoivasänkyä hätälaskukytkimillä ja laidoilla. Osassa sänkyjä tulee olemaan myös ns. jaettavat laidat. Tämän lisäksi tarvitaan yhteensä 100 yöpöytää. Hoivasängyt ja yöpöydät on tarkoituksen mukaista hankkia kokonaisuutena nykyisestä toimittajalta, jotta kummassakin yksikössä saavutetaan yhteneväinen ja selkeä asukashuoneiden sisustus, varaosavarastot voidaan pitää pienenä ja henkilöstö kouluttaa ainoastaan yhden sänkymallin käyttöön. Puitesopimuksen mukaisessa sänkymallissa huoltoväli on kaksi vuotta yleisesti käytössä olevan yhden vuoden sijaan, mikä sänkymäärän ollessa suuri, säästää merkittävästi teknisen huollon resursseja.

Voimassa olevalla puitesopimuksella voidaan hankkia suurin osa Kulkurin Valssiin ja Vuokkokotiin tarvittavista hoivasängyistä ja yöpöydistä yhteensä 118 hoivasänkyä hätälaskukytkimellä ja jaettavalla laidalla, 27 hoivasänkyä hätälaskukytkimellä ja laidoilla sekä 100 yöpöytää. Puuttuvien 92 hätälaskukytkimellä ja laidoilla varustetun hoivasängyn hankkiminen nykyiseltä sopimustoimittajalta edellyttää voimassaolevan puitesopimuksen muuttamista. Sopimusmuutoksen arvo on noin 92 000 euroa (alv 0%).

Sopimusmuutos perustuu lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) 136 §:n 2 momentin 2 kohtaan. Alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa ylimääräisiä tavarantoimituksia, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen eikä sopimuskumppanin vaihtaminen ole edellä kuvatusti mahdollista taloudellisista ja teknisistä syistä. Lisäksi sopimuskumppanin vaihtaminen aiheuttaisi merkittävää haittaa ja kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle. Sopimusmuutoksen arvo on vähemmän kuin 50 % alkuperäisen sopimuksen arvosta. Hankinnasta julkaistaan sopimusmuutosta koskeva ilmoitus.

Esitämme, että Kulkurin Valssin ja Vuokkokodin hoivasängyt yöpöytineen hankitaan Unikulma Oy:ltä voimassa olevalla puitesopimuksella sekä siihen tehtävällä sopimusmuutoksella, jonka arvo on noin 92 000 euroa (alv 0%). Hankinnan arvo yhteensä on noin 289 970 euroa (alv 0%).

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 3.1.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Kulkurin Valssin ja Vuokkokodin hoivasängyt yöpöytineen hankitaan Unikulma Oy:ltä voimassa olevalla puitesopimuksella sekä siihen tehtävällä sopimusmuutoksella, jonka arvo on noin 92 000 euroa (alv 0%). Hankinnan arvo yhteensä on noin 289 970 euroa. Hankinnasta julkaistaan sopimusmuutosta koskeva ilmoitus ja hankinta voidaan panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua ilmoituksen julkaisemisesta Euroopan Unionin virallisessa lehdessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoUnikulma Oy
tiedGrünberg-Liuska Elisabeth
tiedHiltunen Pasi
tpvJuhola Paula
tiedKiviniemi Kirsi
tiedLempiäinen Marika
tpvMäkelä Anja
tiedSaarinen Kari
tiedVuorinen Elisa