Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta509.01.20195

7903-2015 (011)

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perheyksikön toimintaohjeiden hyväksyminen vuodelle 2019

Tiivistelmä: -

Sosterla § 5

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja vs. asumispalvelujen johtaja Sari Hievanen:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 11.8.2015 § 137 hyväksyä sopimusluonnoksen Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnasta sekä päättää toiminnan vakinaistamista. Perhehoitoyksikön tavoitteena on ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toteuttaminen ja toimintakäytäntöjen kehittäminen maakunnallisesti. Yksikön toiminnassa ovat mukana Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Naantali, Paimio, Parainen, Perusturvakuntayhtymä Akseli, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Toimintaa hallinnoi Kaarinan kaupunki.

Perhehoito tarkoittaa henkilön hoitoa joko pitkäaikaisesti tai tilapäisesti hoitajan omassa kodissa. Tilapäinen, lyhytaikainen perhehoito voi tapahtua myös hoidettavan kotona. Perhehoito perustuu toimeksiantosopimukseen, jossa määritellään hoidon kesto, hoidosta maksettava palkkio ja kulukorvaus.

Suositus Varsinais-Suomen perhehoidon toimintaohjeeksi laaditaan vuosittain. Ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon ohjeet on eriytetty vuodesta 2018 alkaen.

Liite 1Ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeet vuodelle 2019

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeet vuodelle 2019.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhonen Sari
tpvHievanen Sari


Liitteet:

Sosterla § 5
Liite 1:Ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeet vuodelle 2019