Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta28824.10.20181

1079-2018 (02 08 00)

ENMG-tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. ENMG-tutkimusten ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.4.2019 - 30.9.2020, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella, ajalle 1.10.2020 - 30.9.2021 (optio). Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 547 500 eurolla.

Sosterla § 288

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas ja ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 10.10.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 31.1.2018 § 32, että ENMG-tutkimusten ostopalvelujen uuden puitesopimuskauden kilpailutus käynnistetään ja tarjouspyyntö valmistellaan yhdessä strategisen hankinnan kanssa. Päätöksen jälkeen Turun Työterveystalo ilmoitti olevansa halukas osallistumaan hyvinvointitoimialan kilpailutukseen. Turun Työterveystalo on valtuuttanut hyvinvointitoimialan allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja tekemään hankintapäätöksen. Hyvinvointitoimiala ja Turun Työterveystalo tekevät sopimuksen kumpikin omalta osaltaan.

Hyvinvointitoimiala ja Turun Työterveystalo ovat valmistelleet kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä strategisen hankinnan kanssa. Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Sopimuskausi on 1.4.2019 – 30.9.2020, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella, ajalle 1.10.2020 – 30.9.2021 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.4.2019 alkaen. Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille asiakkaille vuosittain noin 219 000 eurolla.

Ostopalveluilla katetaan ei-kiireellisiä suppeita ylä- ja alaraajojen ENMG-tutkimuksia turkulaisille potilaille. Hyvinvointitoimiala ostaa palveluja turkulaisille potilaille siten, että suppeita tutkimuksia ostetaan vuosittain noin 5 kpl ja laajoja tutkimuksia noin 1000 kpl. Turun Työterveystalo ostaa asiakkailleen vuosittain noin 10 kpl suppeita tutkimuksia ja 200 kpl laajoja tutkimuksia.

Hankinta kilpailutetaan avoimella menettelyllä. Osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä. Tarjoushinnat tulee ilmoittaa verottomina tutkimusten hintoina. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 30.9.2020 asti. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 547 500 eurolla.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Palvelulle asetettujen ehdottomien vaatimusten ollessa korkealla tasolla voidaan hinnan painoarvoksi laittaa 80 % ja laadun 20 %. Hankinnasta tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan yksi (1) varapalveluntuottaja. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle tammikuussa 2019.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ENMG-tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 16.10.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ENMG-tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHolmberg Sari
tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedKauniskangas Katariina
tpvMoisiolinna Maiju
tiedMäkelä Anja
tiedSalakoski Minna
tiedSinokki Marjo
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 288
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto