Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25419.09.20183

9446-2017 (316, 065)

Hammashoitoyksiköt ja hoitohuoneiden kaapistot 31.12.2021 päättyvälle sopimuskaudelle

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Hammashoitoyksiköistä ja hoitohuoneiden kaapistoista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.8.2018 - 31.12.2021. Tarjoukset on saatu kahdelta toimittajalta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi sekä hammashoitoyksiköiden että hammashoitohuoneiden kaapistojen osalta Plandent Oy:n kanssa. Tuotteita ostetaan sopimuskaudella noin 500 000 eurolla.

Sosterla § 254

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas, johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström, vastaava terveyskeskushammaslääkäri Katriina Salmivirta ja strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Janina Puistovaara 7.9.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi hammashoitoyksiköiden ja hoitohuoneiden kaapistojen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 4.4.2018 § 96.

Strateginen hankinta on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia hammashoitoyksiköistä sekä hammashoitohuoneiden kaapistoista ajalle 1.8.2018 - 31.12.2021.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta lähetettiin 5.4.2018 ilmoitus www.hankintailmoitukset.fi julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Samalla sivustolla julkaistiin 20.4.2018 hankintaa koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 14.5.2018 11:00 mennessä kahdelta (2) tarjoajalta Dental Systems Oy:ltä ja Plandent Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään tuoteryhmittäin: hammashoitoyksiköt, hammashoitohuoneiden kaapistot.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suoritti suun terveydenhuollon arviointiryhmä osallistujina terveyskeskushammaslääkäri Katriina Salmivirta, hammashoitaja Ann-Kristin Limnell, palvelupäällikkö Outi Sillvan ja johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström.

Molemmat tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjousten valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan molempien tuoteryhmien osalta se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Vertailu ja valinta tehdään tuoteryhmittäin. Hammashoitoyksiköiden osalta arviointiperusteina ovat hinta ja laatu siten, että hinnan painoarvo on 40 % ja laadun 60 %. Hammashoitohuoneiden kaapistojen osalta hinnan painoarvo on 50 % ja laadun 50 %.

Liite 1Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu tuoteryhmittäin

Tarjousten vertailun perusteella Plandent Oy:n tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin sekä hammashoitoyksiköiden että hammashoitohuoneiden kaapistojen tuoteryhmien osalta.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että 31.12.2021 päättyvälle sopimuskaudelle toimittajaksi valitaan sekä hammashoitoyksiköiden että hammashoitohuoneiden kaapistojen tuoteryhmien osalta kokonaistaloudellisesti edullisin Plandent Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 125 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 12.9.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että hammashoitoyksiköiden ja hoitohuoneiden kaapistojen puitesopimus solmitaan 31.12.2021 päättyvälle sopimuskaudelle sekä hammashoitoyksiköiden että hammashoitohuoneiden kaapistojen tuoteryhmien osalta Plandent Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa Tilaaja voi ostaa tuotteita hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedoksi päätöksen ja muutoksenhakuosoituksen. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoasianosaiset
tiedHiltunen Pasi
tiedKauniskangas Katariina
tiedLimnell Ann-Kristin
tiedLindström Fredrik
tiedMerne-Grafström Marina
tpvMäkelä Anja
tiedPuistovaara Janina
tiedSalmivirta Katriina
tiedSillvan Outi
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 254
Liite 1:Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu tuoteryhmittäin