Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta18708.08.20181

155-2018 (05 12 00, 02 08 00)

Omaishoitajien valmennuksen ostopalvelut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Omaishoitajien valmennuksen ostopalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.9.2018 - 31.5.2020. Tarjous on saatu yhdeltä (1) palveluntuottajalta. Puitesopimus esitetään solmittavaksi Ergomentor Oy:n kanssa. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 245 000 eurolla.

Sosterla § 187

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, hankejohtaja Johanna Ritvanen, talouspäällikkö Ritva Pitkäkari ja palvelualuejohtaja Sari Ahonen sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 26.6.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi omaishoitajien valmennuksen ostopalvelujen seudullisen kilpailuttamisen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 16.5.2018 § 145.

Strateginen hankinta on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia omaishoitajien valmennuksen ostopalveluista ajalle 1.9.2018 – 31.5.2020.

Hankinnan kohteena on omaishoitajien monimuotoinen valmennus. Monimuotoisuudella tarkoitetaan valmennuksen toteuttamista lähi- ja etävalmennuksena sekä erilaisia sähköisiä välineitä hyödyntäen. Valmennuksessa tulee huomioida kaikki omaishoidon kohderyhmät eli vanhukset, muistisairaat, lapset ja vammaiset. Tarjouspyynnössä edellytettiin, että palvelujen tulee olla käytettävissä 1.9.2018 alkaen.

Kyseessä on seudullinen kilpailutus ja mukana hankinnassa ovat Turun lisäksi seuraavat tahot: Raisio-Ruskon yhteistoiminta-alue, Lieto, Paimio, Koski Tl, Marttila, Naantali, Perusturvakuntayhtymä Akseli, Kaarina, Laitila, Uusikaupunki, Taivassalo, Sauvo, Somero, Oripää, Pöytyä, Kustavi, Salo ja Aura. Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille asiakkaille sopimuskaudella noin 245 000 eurolla.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana julkaistiin 17.5.2018 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku . Hankintaan esitetyt kysymykset ja vastaukset julkaistiin 4.6.2018.

Tarjous saatiin määräaikaan 20.6.2018 klo 11.00 mennessä yhdeltä (1) palveluntuottajalta. Tarjouksen antoi Ergomentor Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä. Palveluntuottajan tuli tarjota palveluja suomen ja ruotsin kielellä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana ryhmävalmennuksen kokonaishintana sisältäen ryhmävalmennuspaketin sekä etävalmennuksen. Ryhmävalmennuspaketin tulee sisältää 4 lähitapaamiskertaa (3 h/ kerta). Valmennusryhmässä tulee olla paikka enintään 20 omaishoitajalle. Valmennus voidaan toteuttaa etävalmennuksena mm. suorien videolähetysten avulla (striimaus), mutta siten, että palveluntuottajan työntekijä on myös valmennustilanteissa läsnä. Sähköisen valmennuksen osalta materiaalin käyttäjiä arvioidaan olevan 1500 – 2000 henkilöä. Materiaali tulee olla saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden 31.5.2020 asti. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa Tilaaja voi ostaa palveluja hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajan todettiin täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 85 % ja laadun 15 %. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua ei suoritettu, sillä tarjouspyyntöön saatiin ainoastaan yksi (1) tarjous. Ergomentor Oy tarjoaa ryhmävalmennuspaketin sisältäen etävalmennuksen hintaan 35 000 € / kpl (alv 0%).

Liite 1Kokonaistaloudellinen edullisuus

Esitämme, että omaishoitajien valmennuksen ostopalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.9.2018 – 31.5.2020 Ergomentor Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että omaishoitajien valmennuksen ostopalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.9.2018 – 31.5.2020 Ergomentor Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli vs. talous- ja hallintojohtaja Antti Perälä.

Jakelu

aoErgomentor Oy
tiedAhonen Sari
tiedHanhilampi Nina
tiedKiiski Kaisa
tiedLindström Fredrik
tiedMoisiolinna Maiju
tpvMäkelä Anja
tiedOrvasto Oskari
tiedPitkäkari Ritva
tiedRitvanen Johanna
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 187
Liite 1:Kokonaistaloudellinen edullisuus