Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16613.06.201814

12340-2017 (011)

Sairaanhoidon neuvonnan puhelin 10023

Tiivistelmä: -

Sosterla § 166

Hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut, avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen 4.6.2018:

Turun kaupungin päivystyksen puhelinnumero 10023 siirtyi terveysasemien hoidettavaksi kun päivystystoiminta siirrettiin liikelaitokselle. Siitä lähtien 10023 puheluita on hoitanut pääasiassa yksi sairaanhoitaja Mäntymäen terveysasemalla. Alkuun numeroon tuli paljonkin puheluja ennen kuin turkulaiset ymmärsivät, että numero ei ole enää päivystyksen käytössä. Nykyään on jo pidemmän aikaa puheluja tullut todella vähän ja yleensä ne koskevat terveysasemien asioita, jotka pystyttäisiin hyvin hoitamaan myös soittamalla omalle terveysasemalle. Suurin osa tällä hetkellä 10023 numeroon tulevista puheluista on lähinnä kyselyjä, miksi esim. oman terveysaseman puhelin on väliaikaisesti suljettu, muista palveluista, aikatauluista yms. Neuvontaa tms. numerosta ei juuri anneta eikä vastaanottoaikoja terveysasemille voi varata.

Tilastoja 10023 puheluista:

Tänä vuonna työpäiviä on ollut toukokuun loppuun mennessä 105 ja puheluja tuo 63. Tällä hetkellä on päiviä, jolloin puheluja ei tule laisinkaan. Turkulaisten soittaminen kyseiseen numeroon on selvästi vähentynyt terveysasemien aukioloaikoina. Johtuen ehkä numeron 10023 historiasta, puheluja tulee reilummin terveysasemien aukioloajan ulkopuolella, jolloin yhteyttä meihin ei saada. Tämä vahvistaa ajatuksen siitä, että nämä puhelut voitaisiin hoitaa terveysasemilla ja tämä puhelinpalvelu on tarpeeton asiakkaiden sekä henkilökunnan näkökulmasta.

Esitän, että vanha Turun kaupungin päivystyksen puhelinnumero 10023 lakkautetaan tarpeettomana ja tiedottaminen turkulaisille hoidetaan yhdessä viestinnän kanssa. Terveysasemat huolehtivat kuten tälläkin hetkellä myös näistä mahdollisista neuvontapuheluista näiltä osin.

Hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas 4.6.2018:

Puollan edellä olevaa esitystä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, vanha Turun kaupungin päivystyksen puhelinnumero 10023 lakkautetaan tarpeettomana ja tiedottaminen turkulaisille hoidetaan yhdessä viestinnän kanssa. Terveysasemat huolehtivat kuten tälläkin hetkellä myös näistä mahdollisista neuvontapuheluista näiltä osin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHonkinen Päivi-Leena