Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta14516.05.20181

155-2018 (05 12 00, 02 08 00)

Omaishoitajien valmennuksen ostopalvelut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Omaishoitajien valmennuksen ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.9.2018 - 31.5.2020. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 250 000 eurolla.

Sosterla § 145

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, hankejohtaja Johanna Ritvanen, talouspäällikkö Ritva Pitkäkari ja palvelualuejohtaja Sari Ahonen sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 24.4.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 10.1.2018 § 11, että omaishoidon valmennuksen ostopalvelujen kilpailutus käynnistetään avoimella menettelyllä seudullisena kilpailutuksena. Lisäksi Turun kaupungin hyvinvointitoimiala pyytää seudulliseen kilpailutukseen osallistuvia kuntia tekemään päätöksen osallistumisesta, valtuuttamaan Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta kilpailuttamaan omaishoitajien valmennuksen ostopalvelut, valtuuttamaan Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta tekemään hankintapäätöksen ja valtuuttamaan Turun kaupungin hyvinvointitoimiala allekirjoittamaan kilpailutukseen osallistuvien kuntien puolesta palveluntuottajien kanssa tehtävät puitesopimukset.

Mukana Turun lisäksi seudullisessa kilpailutuksessa ovat seuraavat kunnat: Raisio-Ruskon yhteistoiminta-alue, Lieto, Paimio, Koski, Marttila, Naantali, Perusturvakuntayhtymä Akseli, Kaarina, Laitila, Uusikaupunki, Taivassalo, Sauvo, Somero, Oripää, Pöytyä, Kustavi, Salo ja Aura.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä strategisen hankinnan kanssa. Markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin maaliskuussa 2018.

Sopimuskausi on 1.9.2018 – 31.5.2020. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.9.2018 alkaen. Hankinnan kohteena on omaishoitajien monimuotoinen valmennus. Monimuotoisuudella tarkoitetaan valmennuksen toteuttamista lähi- ja etävalmennuksena, mutta myös erilaisia sähköisiä välineitä hyödyntäen. Tarkoituksena on tarjota valmennusta erilaisille omaishoitoperheille, mahdollistaa paremmin omaishoitajien osallistuminen valmennuksiin sekä huomioida Varsinais-Suomen alueen erityispiirteet, kuten ruotsinkielisyys, maantieteelliset etäisyydet sekä saaristoalueet. Valmennuksessa tulee huomioida kohderyhminä vanhukset, muistisairaat, lapset ja vammaiset.

Ryhmävalmennuksia tuotetaan sekä suomen- että ruotisinkielisinä. Palveluntuottaja tuottaa valmennusmateriaalin kirjallisesti ja sähköisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tarvittaessa valmennusta toteutetaan myös tulkin avulla.

Osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä. Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana ryhmävalmennuksen kokonaishintana sisältäen ryhmävalmennuspaketin sekä etävalmennuksen. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden 31.5.2020 asti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 85 % ja laadun 15 %. Hankinnasta tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan yksi (1) varapalveluntuottaja. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle elokuussa 2018.

Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 250 000 eurolla.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä omaishoitajien valmennuksen ostopalvelujen seudullisen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 7.5.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä omaishoitajien valmennuksen ostopalvelujen seudullisen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedHanhilampi Nina
tiedKiiski Kaisa
tiedLindström Fredrik
tpvMoisiolinna Maiju
tiedMäkelä Anja
tiedPitkäkari Ritva
tiedRitvanen Johanna
tiedVuorinen Elisa