Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta8114.03.20181

3275-2017 (46, 065)

Asiavirheen korjaaminen sosiaali- ja terveyslautakunnan hankintapäätökseen 21.2.2018 § 60

Tiivistelmä: -

Sosterla § 81

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Projektipäällikkö Jaana Friman ja hankinta-asiantuntija Emilia Aho 8.3.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 21.2.2018 § 60 valita päihdehuollon kuntouttavan laitoshoidon ostopalveluihin palveluntuottajat. Yksi päätöksessä mainituista palveluntuottajista oli A-klinikkasäätiö/Etelä-Suomen palvelualue (Kouvola). Hankintapäätös on annettu tiedoksi asianosaisille tarjoajille 2.3.2016 käyttäen tarjoajan hankintayksikölle ilmoittamaa sähköistä yhteystietoa (sähköpostitse).

Edellä mainitun tarjoajan yhteyshenkilö on 6.3.2018 lähettämällään viestillä pyytänyt korjaamaan ko. tarjoajan/palveluntuottajan nimeksi A-klinikka Oy. Viestissä on todettu, että A-klinikkasäätiön omistama A-klinikka Oy jätti neljä tarjousta ja että yksiköt sijaitsevat Salossa, Haarajoella, Tampereella ja Kouvolassa. Viestin mukaan Kouvolan yksikköä koskevaan tarjoukseen olisi täytetty A-klinikka Oy:n Kouvolan yksikön nimi ja yhteystiedot, mutta tarjouspalvelujärjestelmä oli poiminut Kouvolan yksikköä koskevaan tarjoukseen A-klinikkasäätiön Etelä-Suomen palvelualueen nimen.

Tarjousdokumentissa on A-klinikkasäätiön/Etelä-Suomen palvelualueen nimi. Tarjouksen laatija on mahdollisesti kirjautunut tarjouspalveluun säätiön eikä yhtiön edustajana. Tarjouksen liitteenä on kuitenkin A-klinikka Oy:tä, eikä säätiötä, koskeva lupa yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen, potilasvastuuvakuutustodistus, tilaajavastuuraportti jne.

Y-tunnus yksilöi yrityksen. A-klinikkasäätiö sr:n y-tunnus on 0200924-4 ja A-klinikka Oy:n y-tunnus on 2782671-8.

Siltä osin kuin päätöksessä on mainittu A-klinikkasäätiö/Etelä-Suomen palvelualue (Kouvola), eikä A-Klinikka Oy:tä, päätös perustuu hallintolain 50.1 §:n 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla selvästi virheelliseen tai puutteelliseen selvitykseen. Kysymys ei ole julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 132.1 §:ssä tarkoitetusta lain soveltamisessa tapahtuneesta virheestä taikka sellaisesta uudesta tiedosta, jota ei olisi ollut käytettävissä jo hankintapäätöstä tehtäessä. Virhe on ilmeinen, virheen korjaamiseen on asianomaisen edustajan suostumus ja virheen on katsottava ainakin osittain aiheutuneen asianosaisen omasta menettelystä. Korjauksella ei olisi vaikutusta kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaiseen lopputulokseen.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 14.3.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen 21.2.2018 § 60 liitettä 1 korjataan siten, että A-klinikkasäätiö/Etelä-Suomen palvelualue (Kouvola) sijaan palveluntuottajaksi korjataan A-klinikka Oy (y-tunnus 2782671-8).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoA-klinikka Oy
tiedAho Emilia
tiedFriman Jaana
tpvMäkelä Anja
tiedVuorinen Elisa