Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5421.02.20188

2107-2018 (02 05 00)

Esperi Care Oy:n Hoivakoti Pietaria koskeva hinnantarkistusesitys

Tiivistelmä: -

Sosterla § 54

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen:

Vanhusten tehostetun palveluasumisen järjestäminen yksityisten palveluntuottajien avulla perustuu 1.8. voimaan tulleen seudullisen kilpailutuksen mukaisiin puitesopimuksiin. Em. puitesopimuksen mukaisesti Turun kaupunki on sijoittanut Esperin Hoivakoti Braheen 46 asukasta.

Esperi Oy on toimittanut hyvinvointitoimialalle hinnankorotusesityksen 13.2.2018. Hinnankorotusesityksen perusteena on aluehallintoviranomaisen edellyttämä hoitohenkilöstön lisäys, joka perustuu asukkaiden kasvaneeseen hoidon tarpeeseen.

Liite 1Esperi Hoivakoti Pietarin palveluhintojen tarkistaminen ja hinnantarkistusesitys

Aluehallintoviranomaisen tarkastuksen perusteella Esperi Oy:n hoivakoti Brahen on edellytetty lisäävän hoitohenkilöstömitoitustaan 0,62 hoitajaan / hoidettava asukas. Aikaisempi mitoitus oli 0,54, joten edellytetty lisäys on 0,08 hoitajaa / asukas. Esperin esittämän laskelman mukaan tämä merkitsee 11,08 € lisäystä hoitopäivähintaan.

Ikääntyneiden asumispalveluita koskevassa puitesopimuksessa todetaan seuraavaa:

"Mikäli alakohtainen lainsäädäntö tai viranomaisohjeet edellyttävät ja Tilaajan kanssa sovitaan palvelun sisällössä tai järjestämisessä olennaisia muutoksia, hintaa voidaan tarkistaa muutosta vastaavasti."

Aluehallintoviranomaisen edellyttämä henkilöstömitoituksen nosto voidaan katsoa sellaiseksi palvelun järjestämisessä katsottavaksi muutokseksi, joka hyväksytään hinnantarkistuksen perusteeksi.

Esitän, että Esperi Care Oy:n hinnantarkistusesitys hyväksytään 1.1.2018 alkaen.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Esperi Care Oy:n Hoivakoti Pietarin hinnantarkistusesitys hyväksytään 1.1.2018 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoEsperi Care Oy
tiedAhonen Sari
tiedNieminen Jutta


Liitteet:

Sosterla § 54
Liite 1:Esperi Hoivakoti Pietarin palveluhintojen tarkistaminen ja hinnantarkistusesitys