Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta22320.09.20173

9862-2017 (010)

Läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Sosterla § 223

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 13.9.2017:

Hallintosäännön 118 §:ssä määrätään läsnäolo- ja puheoikeuksista kaupungin eri toimielimissä. Jäsenten lisäksi seuraavilla henkilöillä on läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyslautakunnassa: toimielimen esittelijä, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää sosiaali- ja terveyslautakunta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousten sujuvuuden varmistamiseksi olisi tarkoituksenmukaista, että lautakunnan kokouksissa olisi läsnä talous- ja hallintojohtaja, terveyspalvelujen palvelualuejohtaja, vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja, perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelualuejohtaja, asiantuntijalääkäri sekä kaupunginsihteeri. Samassa yhteydessä tulee päättää myös lautakunnan sihteeristä.

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakuntakunta päättää, että talous- ja hallintojohtajalla, terveyspalvelujen palvelualuejohtajalla, vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtajalla, perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelualuejohtajalla, asiantuntijalääkärillä sekä kaupunginsihteerillä on läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa.

Lisäksi lautakunta päättää, että lautakunnan sihteerinä toimii toimistosihteeri Jaana Railamaa. Hänen ollessa estyneenä sihteerinä toimii kaupunginsihteeri Antti Perälä tai lakimies Janna Santi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.